Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα πράγματα όσον αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και παρότι δεν έχουν Αν οι προβλέψεις επαληθευθούν τότε το 2035 το 100% των νέων μοτοσικλετών θα είναι ηλεκτρικέςφτάσει το επίπεδο των αυτοκινήτων, βρίσκονται πολύ κοντά στην εκτόξευση. Όλο και περισσότερα εργοστάσια παρουσιάζουν το πλάνο τους για τα επόμενα χρόνια που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και πλέον ανοιχτά παραδέχονται ότι προς τα εκεί θα κινηθεί η αγορά την επόμενη δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια έρευνα που ετοίμασε ο οργανισμός Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρώπης με τίτλο Hitting the EV Infection Point και δημοσίευσε το δίκτυο Bloomberg αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κόστος κατασκευής μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας θα είναι μικρότερο από εκείνο μιας συμβατικής μοτοσικλέτας μέχρι το 2027. Μάλιστα κάποιες κατηγορίες μοτοσικλετών θα έρθουν σε αυτό το επίπεδο πιο γρήγορα από κάποιες άλλες, αλλά μέχρι το 2027 όλες οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες θα έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής από τις υπάρχουσες με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η BMW αναμένεται μέσα στο 2021 να παρουσιάσει το Definition CE 04, ένα πλήρως ηλεκτρικό scooter.

Κάθε μέρα και ένα καινούριο ηλεκτρικό μοντέλο κάνει την εμφάνισή του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που απομένει για να έχουμε μια γρήγορη μετάβαση στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες είναι η στάση που Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η εξέλιξη της τεχνολογίας κυρίως στις μπαταρίεςθα έχουν τα εκάστοτε κράτη. Αν οι κυβερνήσεις των κρατών βοηθήσουν και συμβάλουν ώστε να τονωθεί η αγορά ηλεκτρικών μοτοσικλετών τότε η έρευνα κάνει λόγο για 100% ηλεκτρικές μοτοσικλέτες μέχρι το 2035!

Στην παρούσα φάση πάντως και με την ισχύουσα νομοθεσία, η πρόβλεψη είναι για 85% νέες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες μέχρι το 2035. Είναι λοιπόν στο χέρι και της κάθε χώρας να χτίσει σωστά την καμπάνια της και να στηρίξει ένα δίκτυο ηλεκτροκίνησης (σημεία φόρτισης, επιδοτήσεις, ενημέρωση) προκειμένου μέσα στην επόμενη δεκαετία να έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο στις μετακινήσεις με ηλεκτρικά δίκυκλα.

Η Triumph νωρίτερα φέτος μας έδειξε το δικό της ηλεκτρικό σύστημα με τη βοήθεια της Williams.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μπαταρίες είναι το μοναδικό εμπόδιο της Ducati για ηλεκτρική μοτοσικλέτα

Ίσως, το 2022 να έχουμε το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Husqvarna

Η Honda επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό της μέλλον στους δύο τροχούς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης