Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το International Six Days Enduro (ISDE) είναι ένας από τους διασημότερους αγώνες enduro στον κόσμο. Η μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε στη διάρκεια του ISDE Ιταλίας 2021Μάλιστα ένας τέτοιος αγώνας είχε πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2008 με τεράστια επιτυχία προσελκύοντας την αφρόκρεμα του enduro από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική Fantic αποφάσισε το 2021 να τιμήσει έναν πολύ σημαντικό αναβάτη της ο οποίος της χάρισε τη νίκη στο ISDE του 1981. Ο αγώνας τότε είχε πραγματοποιηθεί στην Elba της Ιταλίας και ο Gualtiero Brissoni κέρδισε την κατηγορία των 125 κ.εκ. με μια Fantic. Σαράντα χρόνια λοιπόν αργότερα έχουμε μια επετειακή έκδοση η οποία τιμάει τον σημαντικό αυτό αναβάτη.

Ο νέος είναι ωραίος… αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!

Σε περιορισμένο αριθμό θα κατασκευαστεί το επετειακό XE125 Six Days

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fantic XE125 Six Days 40th Anniversary Edition είναι εξοπλισμένο με δίχρονο κινητήρα για να έρθει πιο Είναι από τις σπάνιες φορές που μοτοσικλέτα enduro είναι αφιερωμένη σε αναβάτη αγώνωνκοντά στο γνήσιο μοντέλο. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο διπλών δοκών, ενώ οι αναρτήσεις είναι της KYB με 48mm εμπρός πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ. Τα φρένα είναι της Nissin, ενώ η τροφοδοσία γίνεται μέσω καρμπυρατέρ της Mikuni.

Εμφανισιακά η Fantic έχει βάψει το μοντέλο στα χρώματα της μοτοσικλέτας του Brissoni με κόκκινο το βασικό σώμα και λευκά φτερά, ενώ το νούμερο 33 δεσπόζει στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας. Ακόμα και το λογότυπο της φίρμας είναι σχεδιασμένο με την γνήσια μορφή του 1981, ενώ στο πίσω μέρος της σέλας υπάρχει μια καρό σημαία όπως το αρχικό μοντέλο.

Το XE125 είναι το μοναδικό δίχρονο enduro πλέον στην γκάμα της Fantic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα της Ιταλίας νικήτρια στο MXGP Junior της Μεγαλόπολης

Το Issimo της Fantic είναι το πιο στιλάτο e-bike

Η Fantic Motor αγόρασε τη Minarelli από τη Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης