Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η συνεργασία της Yamaha με την ιταλική Fantic Motor γίνεται όλο και πιο ισχυρή, καθώς πραγματοποιήθηκε Η Minarelli περνάει στα χέρια της Fantic Motor.ακόμα μια στρατηγική κίνηση μεταξύ των δύο πλευρών. Η Fantic εξαγόρασε το 100% των μετοχών της εταιρείας Motori Minarelli (ήταν κομμάτι της Yamaha Europe) και πλέον οι δύο συνεργάτες μπαίνουν σε μια νέα εποχή, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο νέες πλατφόρμες μοτοσικλέτας αλλά και επέκταση των δραστηριοτήτων στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fantic ήδη από το 2021 έχει παρουσιάσει ένα μοντέλο της, το XEF 250, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με κινητήρα της Yamaha, ενώ πολλά από τα μοντέλα της έχουν στην καρδιά τους κινητήρα της Minarelli. Πλέον η συνεργασία με τη Yamaha Europe θα ανοίξει νέους δρόμους τόσο στους κινητήρες, αλλά κυρίως στους ηλεκτροκινητήρες, όπου θα δοθεί μεγάλο βάρος από εδώ και στο εξής. Να θυμίσουμε ότι η Yamaha έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τον κινητήρα του XT660, ο οποίος είναι της Minarelli.

Στο δυναμόμετρο ένα από τα μοντέλα της Fantic...
Η ηλεκτροκίνηση πρώτη στο τραπέζι για τη Minarelli

Ο Mariano Roman, CEO της Fantic Motor, τόνισε πως στόχος είναι να αποκτήσει καλύτερη τεχνογνωσία η Προτεραιότητα η ηλεκτροκίνηση…Minarelli στους κινητήρες και φυσικά να επεκτείνει την γκάμα της στους ηλεκτροκινητήρες τους οποίους θα προσφέρει με τεχνολογία αιχμής στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο Eric de Seyenes, πρόεδρος της Yamaha Europe, πρόσθεσε πως η μακροχρόνια συνεργασία της Yamaha με τη Fantic θα διασφαλίσει τη μετάβαση στη νέα εποχή και θα δημιουργήσει ακόμα πιο δυνατές βάσεις για τη Motori Minarelli να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στη Yamaha να δουλέψει πάνω σε νέες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, αφού η Minarelli αναμένεται να επικεντρωθεί σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε καινούρια ηλεκτρικά ποδήλατα από την Fantic

Με Euro5 κινητήρα τα νέα Fantic Caballero

Ετοιμάζει αντίπαλο για το Aprilia RS660 η Yamaha;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης