Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι φήμες έχουν φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά μια νέα μοτοσικλέτα την οποία ετοιμάζει η Yamaha. Πρόκειται για μια έκδοση μοτοσικλέτας δρόμου η οποία θα βασίζεται στο MT-07 και θα βρεθεί στην κατηγορία των supersport με δικύλινδρο κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν δύο καλοί λόγοι για να προχωρήσει η Yamaha προς αυτή την κατεύθυνση. Ο προφανής λόγος Πυροδότησε εξελίξεις η Aprilia.είναι ο ανταγωνισμός και ιδιαίτερα από Ιταλία μεριά. Η Aprilia φαίνεται πως άνοιξε την κερκόπορτα παρουσιάζοντας το τέλος του 2020 το supersport μοντέλο της RS660 και κάνοντας την αρχή για μια σημαντική κατηγορία η οποία εκφράζει την προσιτή απόλαυση της οδήγησης. Η Yamaha, λοιπόν, δεν θέλει να αφήσει την Aprilia να κάνει… πάρτι στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς έχει τη βάση να κατασκευάσει σχετικά εύκολα ένα τέτοιο μοντέλο το οποίο θα «χτυπήσει» το RS660.

Αγωνιστική μοτοσικλέτα βασισμένη στη Yamaha MT-07 σε πρωτάθλημα ερασιτεχνών στην Αμερική.

Τέλος το R6, κενό στην γκάμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι το YZF-R6 supersport μοντέλο της φίρμας δεν είναι πλέον Το Yamaha MT-07 με φέρινγκ… διασκεδαστικό ακούγεται!διαθέσιμο για οδήγηση στον δρόμο παρά μόνο σε πίστες. Η μοτοσικλέτα αγωνίζεται ακόμα στα Πρωταθλήματα Supersport ανά τον κόσμο, αλλά απευθύνεται μόνο σε αγωνιζόμενους, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην γκάμα της εταιρείας.

Η Yamaha έχει μια ιδέα για το πώς να κινηθεί με το MT-07 στη supersport μορφή του, καθώς στην Αμερική υπάρχει σειρά αγώνων με τις «FZ-07R» μοτοσικλέτες οι οποίες βασίζονται στην MT-07 αλλά διαθέτουν φέρινγκ και μικρές αλλαγές στα περιφερειακά. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε τους Ιάπωνες να προχωράνε προς αυτή την κατεύθυνση και να δούμε τον ανταγωνιστή του RS660 σύντομα.

Yamaha MT-07 του 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 7.150€ το νέο Yamaha MT-07

Ένα superbike τσέπης από τη Yamaha

Στην Ινδία λανσάρεται μικρό On-Off της Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης