Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην παρουσίαση τoυ Exiter 155 VVA στο Βιετνάμ, μίας πολύ αθλητικής μικρής μοτοσικλέτας που Τυχεροί οι νέοι στο Βιετνάμ…βασίζεται πάνω στα παπιά της ιαπωνικής φίρμας, είδαμε επίσης για πρώτη φορά ένα πολύ ενδιαφέρον concept της Yamaha. Πρόκειται για το F155, ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο το οποίο μοιάζει με streetfighter αλλά χρησιμοποιεί μικρό κινητήρα 155 κ.εκ. ο οποίος προέρχεται από το YZF-R125 και το MT125.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Yamaha Concept F155

Επιθετική εμφάνιση για έναν μικρό πειρασμό

Ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικός, πολύ επιθετικός και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι 16χρονοι θα κοιτάζουν την οθόνη με λαγνεία αυτή τη στιγμή. Ο κινητήρας έχει απόδοση 17,7 ίππους και διαθέτει σύστημα μεταβλητών βαλβίδων όπως το Exiter 155VVA, οι αναρτήσεις προέρχονται από supersport μοτοσικλέτα και το πλαίσιο είναι υψηλού επιπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός σούπερ παπιού από τη Yamaha στο Βιετνάμ.

Δυστυχώς δύσκολα θα δούμε αυτά τα μοντέλα στην Ελλάδα…

Το concept F155, αν τελικά βγει στην παραγωγή, είναι πολύ δύσκολο να το δούμε στην Ευρώπη, καθώς, όπως και το Exiter 155, δεν είναι εύκολο να περάσει τις προδιαγραφές Euro5. Ωστόσο ένα τέτοιο concept δείχνει το πόσο η Yamaha στηρίζει το μάρκετινγκ στο αγωνιστικό της τμήμα και στα μεγάλα μοντέλα της όπως το YZF-R1.

Τα MT125 πάντως και το YZF-R125 του 2021 βρίσκονται ήδη στην γκάμα της Yamaha στη χώρα μας και πάνω σε αυτά είναι βασισμένα τα νέα concepts της εταιρείας.

Δείτε όλα τα νέα της Yamaha εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 7.150€ το νέο Yamaha MT-07

Καλή Χρονιά από τον Valentino Rossi

Στην Ινδία λανσάρεται μικρό On-Off της Yamaha

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης