του Νίκου Βιτσιλάκη

Μετά από δύο απανωτά teaser ήρθε η ώρα να ανάψουν τα φώτα και να αποκαλύψουν αυτό που λίγοι περίμεναν (και δεν ανήκουμε σε αυτούς). H Honda μόλις αποκάλυψε το NSC Concept στο Tόκυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν δύο χρόνια η Honda είχε βγάλει σε κοινή θέα ένα από τα πολλά πρωτότυπά της, ονόματι CB4, κάνοντας όλο τον κόσμο να ελπίζει σε ένα μοντέλο που θα αντικαθιστούσε το γερασμένο -περισσότερο από άποψη εξοπλισμού- CB1000R. Mάταια περίμενε, το νέο γυμνό χιλιάρι δεν ήρθε και το όλο θέμα γρήγορα ξεχάστηκε. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όταν και μια νέα πρωτότυπη κατασκευή κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και άμεσα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να παραπληροφορήσει το κοινό. Εξηγούμαστε για να μην ..παρεξηγούμαστε. Στη σκέψη του ειδικού τύπου επήλθε ένταση και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά από το όνομα και μόνο του νέου concept της κόκκινης φίρμας: Neo Sports Café, NSC σε συντομογραφία και οι πάντες -ανάμεσά τους και εμείς- θεώρησαν πως ήρθε επιτέλους η ώρα να βγάλει η Honda ένα μοντέλο που να θυμίζει κάτι από τα παλιά, με ρετρό εμφάνιση και σύγχρονα περιφερειακά. Όπως μόλις έκανε και η Kawasaki με το Ζ900RS, έτσι όπως έχι ήδη κάνει και η Yamaha με τη σειρά XSR. Στο δεύτερο teaser (δείτε το εδώ) εμφανίζεται υποφωτισμένη η πάνω πλευρά μιας μοτοσυκλέτας που θα τη δούμε για πρώτη φορά στο Μιλάνο αρχές Νοεμβρίου. Αυτή η μοτοσυκλέτα όμως, δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερη σχέση με το NSC που φανέρωσε η Honda στις 26 Οκτωβρίου. Δείτε προσεκτικά video και φωτογραφίες και θα το καταλάβετε εύκολα και εσείς. Οι ιάπωνες ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων βιάζονται να παίρνουν αποφάσεις και μας κρατάει σε αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό, είναι το μόνο σίγουρο..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφοντας στην ουσία, το NSC χρησιμοποιεί τον παλιότερο τετρακύλινδρο κινητήρα των CB1000R/CBR1000RR με τα 998cc, ραφιναρισμένο εξωτερικά έτσι που να ταιριάζει στο διαστημικό look του συνόλου. Ένα περίτεχνο μονόμπρατσο ψαλίδι, πανομοιότυπο με αυτό του CB4 όπως και οι ζάντες, ένα ευμεγέθες ανεστραμμένο πιρούνι και ένα τεράστιο ψυγείο είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση και αυτά που μάλλον δεν θα υπάρχουν στο μοντέλο παραγωγής. Ο προβολέας και το δοχείο καυσίμου είναι αυτά που δίνουν στο πρωτότυπο μια εικόνα από τα παλιά, ενώ το ..κινητό τηλέφωνο που έχει στη θέση του πίνακα οργάνων θα δώσει σίγουρα τη θέση του σε κάτι πλέον αναλογικής μορφής. Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά, απλά υποθέτουμε πως το νέο μοντέλο, όπως και να είναι και σε όποια κατηγορία και να ανήκει, θα διαθέτει και ηλεκτρονικά καλούδια τύπου traction control, riding modes κλπ. Η ώρα που θα μάθουμε την αλήθεια είναι πολύ κοντά, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου θα γίνει αυτό και εμείς θα είμαστε εκεί!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης