Του Νίκου Βιτσιλάκη

Η ΚΤΜ μόλις υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με έναν αναβάτη που υπόσχεται πολλά και που προέρχεται από μια οικογένεια θρύλο του παγκόσμιου motocross!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο πατέρας σου έχει πάρει 10 παγκόσμιους τίτλους και ο παππούς σου άλλους 4, τότε μάλλον δικαιούσαι μια θέση σε αγωνιστική ομάδα πρώτης γραμμής. Ο μόλις 14 ετών Liam έχει ήδη δύο αγωνιστικές σεζόν στην πλάτη του, στην κατηγορία ΕΜΧ85 (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΜΧ με μοτοσυκλέτες 85cc) συγκεκριμένα. Το 2017 δεν κατάφερε πολλά πράγματα, όμως το 2018 εντυπωσίασε κατακτώντας την 3η θέση στην τελική κατάταξη της χρονιάς και τη 2η στο γερμανικό πρωτάθλημα (ADAC).

Για να το πετύχει αυτό, ο μικρός Everts ξόδεψε όλο το χειμώνα του 2017-2018 στην Αυστραλία, κοντά στον παλιό παγκόσμιο πρωταθλητή νεοζηλανδό Ben Townley. Και όπως δήλωσε ο ίδιος, αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καταλυτική για τη συνέχεια, αφού βελτίωσε σημαντικά την τεχνική, την ταχύτητα στις στροφές και τις εκκινήσεις του. Για την ώρα ο Liam προπονείται σκληρά ενόψει της νέας σεζόν, που θα τον βρει στην κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 125cc (EMX125). Και επειδή ο πατέρας του Stefan είναι σε διαδικασία ανάρρωσης μετά από ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα (δείτε εδώ), καθήκοντα προπονητή έχει αναλάβει ο ..παππούς Harry και μάνατζερ η μητέρα του Kelly.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου με την ΚΤΜ, ο φέρελπις Liam συμφώνησε και με τη Yoko, μια κορυφαία και συνάμα ιστορική φίρμα εξοπλισμού αναβάτη από τη Φινλανδία, που στο παρελθόν έχει υποστηρίξει αναβάτες με τεράστια ονόματα (Carlqvist, Rinaldi, Kinigadner, Thorpe, Van den Berk, Malherbe, Lamson και άλλοι πολλοί). Σε δηλώσεις του, ο μικρός αναβάτης είπε μεταξύ άλλων πως όλα θα χτιστούν βήμα βήμα και πως είναι ενθουσιασμένος με τη νέα του μοτοσυκλέτα (SX125). Το μέλλον είναι όλο δικό του και εμείς προβλέπουμε μια πορεία που θα μας κάνει να ασχολούμαστε συχνά μαζί του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης