Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά του αυτοκινήτου συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα ενώ δε λέει να… σηκώσει κεφάλι όσο η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπαίνει σε μία τροχιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), μέχρι και τον Ιούνιο ταξινομήθηκαν 47.413 καινούργια αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι πωλήσεις ήταν 43.142.

Το Toyota Yaris είναι το Νο1 σε πωλήσεις όλων των κατηγοριών για το χρονικό διάστημα Ιανουάριο - Ιούνιος 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα 59 στα… 2.346 αυτοκίνητα
Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, βλέπουμε πως από την αρχή του έτους υπήρξαν 122 εργάσιμες ημέρες. Σύμφωνα με αυτά, η χειρότερη μέρα από πλευράς πωλήσεων ήταν η Πέμπτη 4 Με την ολοκλήρωση της απόσυρσης σημειώθηκε και ρεκόρ πωλήσεων! Φεβρουαρίου όπου πουλήθηκαν σε όλη την Ελλάδα μόλις 59 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 31 αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις και τα 28 λιανικές.

Στην… αντίπερα όχθη, η καλύτερη μέρα σε πωλήσεις στην Ελλάδα το 2016 μέχρι και τον μήνα Ιούνιο αναδείχτηκε η Τρίτη 31 Μαΐου. Την ημερομηνία εκείνη ταξινομήθηκαν 2.346 αυτοκίνητα και αυτό διότι ήταν η τελευταία μέρα που οι εταιρείες μπορούσαν να ταξινομήσουν με το όφελος της απόσυρσης. Από αυτές, οι 1.575 αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις και οι 771 λιανικές.

Διαβάστε επίσης: Τι αυτοκίνητα αγόρασαν τον Ιούνιο και ανά νομό οι Έλληνες;

Η BMW X1 είναι το Νο2 πιο δημοφιλές όχημα στην κατηγορία του...
Νο2 σε όλες τις κατηγορίες για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου ήταν το Nissan Micra...

       

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης