Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό από κάθε πλευρά. Όλα τα υλικά είναι άθικτα και όπως λένε οι περισσότεροι μυρίζει… «καινουργίλα». Όσο και να ακούγεται περίεργο η μυρωδιά σε ένα αυτοκίνητο παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και πριν την πώληση. Και αυτό διότι επηρεάζει θετικά ή Οι άσχημες οσμές σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο παίζουν ρόλο στην μεταπωλητική του αξία… αρνητικά αυτόν που θέλει να το αποκτήσει…

Οι μυρωδιές είναι πολύ χαρακτηριστικές στα καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Στην πρώτη περίπτωση παίζει σημαντικό ρόλο η χώρα… καταγωγής και αυτό το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα αυτοκίνητα. Στην δεύτερη περίπτωση σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση και σε ποιον ανήκε το αυτοκίνητο. Λογικό είναι ένα όχημα να μυρίζει τσιγάρο αν ο ιδιοκτήτης του ήταν καπνιστής με αποτέλεσμα να δημιουργεί θέμα… μεταπώλησης σε κάποιον που είναι αντικαπνιστής.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό, η μυρωδιά σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είναι προς πώληση παίζει το ρόλο της ενώ πολλές φορές καθορίζει και την τελική τιμή. Δείτε παρακάτω τις αιτίες που μπορούν να δημιουργήσουν άσχημες οσμές εντός της καμπίνας των επιβατών και να μειώσουν ακόμα και την τιμή του οχήματος ως μεταχειρισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  1. Τσιγάρο
  2. Εμετός
  3. Ούρα ζώων
  4. Σάπιο φαγητό
  5. Διαρροή βενζίνης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης