Τρία BMW i8 ήδη έχουν πουληθεί στην Ελλάδα...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, 18:24
Τρία BMW i8 ήδη έχουν πουληθεί στην Ελλάδα...

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Το i8 είναι το δεύτερο μοντέλο της σειράς i της BMW, το οποίο εκτός από ηλεκτρικό αυτοκίνητο (εφοδιάζεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης) είναι παράλληλα και ένα επιβλητικό super car. Αν και το συγκεκριμένο δεν έχει ακόμα κάνει την εμφάνισή του στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ήδη υπάρχουν τρεις μελλοντικοί ιδιοκτήτες που το έχουν «κλείσει» προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν το σπορ αυτοκίνητο.

Οι πόρτες στο i8 ανοίγουν προς τα πάνω!!!

Κινητήρας 1.500 κ.εκ.
Το αξιοσημείωτο με το γερμανικό super car εκτός από τις επιδόσεις και την τιμή του, που φτάνει τα 167.000 ευρώ είναι πως δεν έχει φόρο πολυτελείας!!! Όσον αφορά τον κινητήρα, εκτός από τις μπαταρίες, εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1.5 λίτρων. Συνδυαστικά η απόδοση αγγίζει τους 362 ίππους ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 320 Nm. Το 0-100, επιτυγχάνεται σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Το BMW i8 αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα παραλάβουν τα δικά τους i8 τον Απρίλιο του 2015 καθώς ο χρόνος παράδοσης στην χώρα μας είναι μικρότερος σε σχέση με άλλες και αγγίζει τους 5-6 μήνες.


Διαβάστε επίσης: BMW i8: Το πρώτο super car με κινητήρα 1.500 κ.εκ. και χωρίς... φόρους

 

Σίγουρα το i8 δεν μοιάζει με... καθημερινό αυτοκίνητο
Εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές...
Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει σε λίγους μήνες...
Εσωτερικό που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας...

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, 23:26