Η φετινή χρονιά για την Peugeot  είναι σημαντική για δυο  λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί φέτος έκλεισε ακριβώς 211 χρόνια μετά την ίδρυση της. Και ο δεύτερος γιατί η Peugeot γιορτάζει τα 130 χρόνια από την πρώτη παράδοση αυτοκινήτου της σε ιδιώτη στη Γαλλία από το 1891.

Ο κύριος Poupardin, κάτοικος του Donarch, στις 27 Αυγούστου παρήγγειλε ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο που απέδιδε δύο ίππους και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Peugeot. Μετά από εκείνη την μέρα 130 χρόνια μετά έχουν παραδοθεί πάνω από 70 εκατομμύρια οχήματα σε 160 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πανομοιότυπο PEUGEOT Type 3 με αυτό που παραδόθηκε στον κύριο Poupardin το 1891, είναι διαθέσιμο για τους λάτρεις του αυτοκινήτου στο  μουσείο PEUGEOT Adventure Museum στην περιοχή Sochaux

Σήμερα η μάρκα βρίσκεται σε περισσότερες από 160 χώρες, επιβεβαιώνοντας έτσι σε καθημερινή βάση την πρόβλεψη του Armand PEUGEOT ότι το αυτοκίνητο θα έκανε την PEUGEOT «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γαλλία».

Το όνομα της Peugeot έχει μπει σε εκατομμύρια  σπίτια με προϊόντα, όπως είναι αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και με εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους πιπεριού και καφέ κ.λπ., κάποια από τα οποία έχουν γίνει εμβληματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από 221 χρόνια η τεχνολογία όπως και η  αυτοβιομηχανία μαζί της εξελίσσεται συνεχώς. Η Peugeot έχει καταφέρει το 70% των μοντέλων της να προσφέρουν μια ή περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις. Ενώ μια νέα γενιά συνδεδεμένης ψυχαγωγίας (infotainment) είναι διαθέσιμη για το νέο 308.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης