Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον. Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν συνεχώς νέα μοντέλα τεχνολογίας EV, καταργώντας σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποδομές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης βελτιώνονται, οι κυβερνήσεις προσφέρουν κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και οι καταναλωτές δείχνουν την προτίμησή τους στις νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με έρευνα της Nissan, 7 στους 10 οδηγούς επιθυμούν το επόμενο αυτοκίνητό τους να είναι ηλεκτρικό. Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο εξετάζουν μια τέτοια αγορά είναι για τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει ένα όχημα μηδενικών εκπομπών.

Η συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή έρευνα είναι η πιο ολοκληρωμένη. Έλαβαν μέρος 7.000 αυτοκινητιστές, με τις Ευχαριστημένοι με την αυτονομία.απαντήσεις τους να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά να τονίσουμε ότι η ικανοποίηση των οδηγών που έχουν στην κατοχή τους ένα EV βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό,τι ένα όχημα με συμβατικό κινητήρα.

Επιπλέον η πλειοψηφία (70%) παραδέχεται ότι η αυτονομία των EVs είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

 

Η δύναμη της αλλαγής

Τα ηλεκτρικά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ευρώπη.

Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το 89% των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

Το ίδιο σχεδόν ποσοστό που εξετάζει την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος επιβεβαιώνει ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για τη μετάβαση αυτή.

 

Κλίμα και οικονομία

Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) σκέφτονται τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με το 40% των οδηγών EV να έχουν πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο.

Φυσικά, η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31% των οδηγών. Μάλιστα, το 83% των κατόχων EV παραδέχεται ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητό τους έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από το αναμενόμενο.

To Nissan Leaf είναι ένα από τα πιο δημοφιλή EV της αγοράς, έχοντας αυτονομία 528 χιλιομέτρων, ευρύχωρο εσωτερικό και τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Στην Ελλάδα, οι τιμές του ξεκινούν από 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh, συμπεριλαμβανομένων της κρατικής επιδότησης και της απόσυρσης.

 

Δείτε εδώ τις προδιαγραφές του Leaf

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai;

Το εντυπωσιακό SUV της Nissan με τους 434 ίππους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης