Ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό για την ταχύτητα που πρέπει να κινείται ώστε να προλάβει το επόμενο φανάρι πράσινο, παρουσίασε η Audi.

Το σύστημα ονομάζεται «Audi Online traffic light» και όπως ανέφερε η γερμανική φίρμα είναι πολύ κοντά στην παραγωγή. Για να λειτουργήσει, πρέπει αρχικά, να επιτρέπεται από τις Αρχές κάθε πόλης ή χώρας να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή διαχείρισης των σηματοδοτών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του πίνακα οργάνων, ο οδηγός μπορεί να δει πότε τα φανάρια στη διαδρομή που κάνει είναι κόκκινα ή πράσινα. Το σύστημα του δίνει εντολή ώστε να επιταχύνει ή όχι για να το προλάβει ανοικτό, ενώ αν είναι ήδη ακινητοποιημένος, τον πληροφορεί σε πόσο χρόνο θα γίνει πράσινο.

Στα μοντέλα που εξοπλίζονται με stop/start, το σύστημα θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα, αυτόματα, πέντε δευτερόλεπτα πριν το φανάρι γίνει πράσινο, χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση του οδηγού.

Σύμφωνα με την Audi, το σύστημα συμβάλει στην ομαλότερη κυκλοφορία, προσφέρει εντυπωσιακά οφέλη στην εξοικονόμηση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο στη Γερμανία, υπολογίζεται ότι θα εξοικονομούσε περίπου 900 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης