To ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο της Toyota είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος car-sharing.

Οι δοκιμές του i-ROAD έχουν ξεκινήσει στο Τόκιο από τον περασμένο Μάρτιο, με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το όχημα και διαπιστώσουν την ευελιξία και τη συμπεριφορά του, σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα 70 i-ROAD θα φθάσουν στη γαλλική πόλη τον Οκτώβριο και θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση. Επίσης, θα δημιουργηθούν 30 σταθμοί ανεφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας σε κεντρικά σημεία της Γκρενόμπλ.

Οι κάτοικοι της πόλης ή οι τουρίστες, θα μπορούν μέσω μιας εφαρμογής που είναι διαθέσιμη και στα smartphone να ενοικιάσουν το όχημα, επιλέγοντας οι ίδιοι το σημείο παραλαβής. Μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας και αφού έχουν κάνει τις βόλτες τους, πρέπει να το παρκάρουν όπου υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού, ώστε να φορτιστεί και να το παραλάβει ο επόμενος.

Το ιαπωνικό όχημα έχει δύο θέσεις (εμπρός-πίσω), συνδυάζοντας στοιχεία από αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Διαθέτει αισθητήρες και συστήματα που ελέγχουν κάθε κίνηση, αποτρέποντας το ενδεχόμενο ανατροπής, έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων, μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ./ώρα. στην Ιαπωνία και 45 χλμ./ώρα. στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης