Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της νέας Huracan Tecnica, ένα μοντέλο που έρχεται να σταθεί λίγο πάνω από την πιο «γήινη» Huracan Evo RWD και ένα σκαλί κάτω από την σκληροπυρηνική Huracan STO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Lamborghini Huracan Tecnica χρειάζεται έμπειρα χέρια πίσω από το τιμόνι της. Αυτό γιατί και τα 640 άλογα από τον 10κύλινδρο κινητήρα 5.2λτ. κινούν αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Η ροπή είναι στα 565 Nm με το σύνολο να χρειάζεται για το 0-100 μόλις 3.2 δευτ. για το 0-200 9.1 δευτ. ενώ η τελική ξεπερνά τα 325χλμ./ώρα.

Ζυγίζοντας μόλις 1.379 κιλά το σύνολο έχει εντυπωσιακό συντελεστή οπισθέλκουσας, ενώ όσο ανεβαίνουν οι στροφές τόσο πιο αγωνιστικός γίνεται ο ήχος της, εξαιτίας του βελτιωμένου συστήματος εξαγωγής. Φυσικά το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει επιλεχθεί είναι αυτόματο 7 ταχυτήτων.

Εκτός από το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος της, η Tecnica διαθέτει πίσω πτέρυγα που προσφέρει κατά 35% βελτιωμένη κάθετη δύναμη, αλλά και 20% λιγότερη αντίσταση, πάντα συγκριτικά με την Huracan EVO. Επιπλέον, το καπό εμπρός είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon ενώ το splitter κατευθύνει τον αέρα κατευθείαν στους τροχούς για ψύξη αλλά και για ενίσχυση της κάθετης δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος να αναφέρουμε πως διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό ενώ το παρών δίνει και το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) το οποίο είναι μία τεχνολογία, σχεδόν τεχνητής νοημοσύνης, που ελέγχει κάθε παράμετρο κατά την οδήγηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης