Η νέα γενιά της ακριβοθώρητης Μ3 με τον καινούριο turbo κινητήρα και τους 450 ίππους, βρίσκεται προ των πυλών, με την BMW να πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές του μοντέλου λίγο πριν την επίσημη εμφάνιση του.

Το εκπληκτικό sport sedan της βαυαρικής φίρμας, εθεάθη πρόσφατα στην απαιτητική πίστα του Nurburgring στη Γερμανία. Οι τεχνικοί της BMW δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο circuit, καθώς μόνο εκεί θα μπορούσαν να δουν τις πραγματικές αρετές της Μ3 και να κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νέα M3 είναι ελαφρύτερη κατά 100 κιλά σε σχέση με την τωρινή, χάρη στην εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών όπως τα ανθρακονήματα στην οροφή και το καπό. Στην «καρδιά» του αυτοκινήτου χτυπά ένας εξακύλινδρος κινητήρας Twin Turbo, απόδοσης περίπου 450 ίππων.

Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ή ημι-αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Φέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης M, ενεργή ανάρτηση και υδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης