Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στο φημισμένο εργοστάσιο του Maranello, την εκθαμβωτική Monza SP2, απέκτησε ο διάσημος Σουηδός ποδοσφαιριστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λάτρης των γρήγορων οχημάτων και ιδιαίτερα των ιταλικών supercars, o Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πρόσφατα πρόσθεσε στη συλλογή του το διθέσιο speedster με σήμα το cavallino rampante.

O επιθετικός της Μίλαν εθεάθη στους δρόμους της Στοκχόλμης με το περιορισμένης παραγωγής ιταλικό μοντέλο, το οποίο θα παραχθεί σε ελάχιστες μονάδες. Η Monza SP2 του Ζλάταν είναι σε μαύρο χρώμα και η τιμή της -παρ΄ ότι δεν ανακοινώνεται από τη Ferrari- εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V12 6,5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 820 ίππων και 719 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 7,9΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Η Monza SP2 δεν φέρει οροφή, ούτε κλασικό παρμπρίζ. Για την κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί carbon και άλλα συνθετικά υλικά που προέρχονται από τα μονοθέσια της F1. Το cockpit και όλη η κατασκευή δίνουν την αίσθηση αγωνιστικού οχήματος, με τον αέρα να περνά πάνω από τα κεφάλια του οδηγού και του συνοδηγού χάρη σε έναν καινοτόμο μορφοποιητή ροής.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης