O πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, την μεγαλύτερη αμερικανική διεθνή έκθεση αυτοκινήτου, σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή έκθεση είναι πολύ σημαντική για την πόλη του Ντιτρόιτ, αλλά και τις τρεις εταιρείες αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής, γνωστές και ως Big Three (Chrysler, General Motors και Ford). Ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη επισκέφθηκε τα περίπτερα των εταιρειών, συνομίλησε με τα στελέχη και είδε από κοντά όλα τα νέα μοντέλα.

Ευδιάθετος και χαλαρός, περιεργάστηκε τα αυτοκίνητα, όπως το νέο Chrysler Pacifica και το Chevrolet Bolt EV, λέγοντας χαριτολογώντας ότι έκανε μια βόλτα μέχρι το Ντιτρόιτ, προκειμένου να ψάξει για το επόμενο όχημά του. Χαρισματικός ως ηγέτης, ο Obama κέρδισε τους πάντες με την ευγένεια και το χιούμορ του, δίνοντας συγχαρητήρια στις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την εντυπωσιακή ανάκαμψη και το ρεκόρ πωλήσεων που έκαναν τη περασμένη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, η αμερικανική κυβέρνηση στήριξε πλήρως τους Big Three στα τέλη της περασμένης δεκαετίας και μείωσε το ποσοστό ανεργίας στη χρεωκοπημένη πόλη του Ντιτρόιτ, δημιουργώντας 640.000 θέσεις εργασίας.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης