Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας 22χρονος Αυστραλός οδηγός και το VW Golf R του, έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο καθώς «τρέλαναν» τα ραντάρ ταχύτητας. Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός πιάστηκε να τρέχει σε δημόσιο δρόμο στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου με 280χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε πως για τον συγκεκριμένο δρόμο το όριο είναι στα 110χλμ./ώρα, ενώ από την άλλη η τελική ταχύτητα του εργοστασιακού VW Golf R περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ./ώρα.
Αυτά τα στοιχεία έκανα αρκετούς να διατυπώσουν δημόσια τις απορίες τους εάν το αυτοκίνητο είναι σε θέση να πάει τόσο γρήγορα, ή το ραντάρ της αστυνομίας έχει κάποια βλάβη. 

Έχουν δημοσιευτεί διάφορα βίντεο με Mk7 Golf R που δείχνουν ταχύτητες άνω των 280χλμ./ώρα στα ταχύμετρά τους ενώ βρίσκονται στην Autobahn. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω tuning που ανεβάζει την ιπποδύναμη στα 500 άλογα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Είτε η υποτιθέμενη ταχύτητα οφείλεται σε τροποποιήσεις, είτε σε λάθος του ραντάρ είτε σε ιδιαίτερα ευνοϊκό θυελλώδη άνεμο, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας λέει ότι το δίπλωμα και η άδεια οδήγησης του 22 χρόνου έχουν κατασχεθεί για την ώρα. Μάλιστα ο ίδιος θα πρέπει να παρευρεθεί στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο για να εκδικαστεί η υπόθεση του.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης