Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini Aventador SVJ είναι ένα από τα καλύτερα και ισχυρότερα supercar που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Διαθέτει ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ενεργή αεροδυναμική ενώ η κίνηση πηγαίνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοια χαρακτηριστικά δεν είναι για να επιδεικνύονται σε δημόσιους δρόμους (με εξαίρεση την Autobahn στη Γερμανία και τα τμήματα αυτής που δεν έχουν όριο ταχύτητας) καθώς το ρίσκο ενός ατυχήματος είναι τεράστιο.
Ένας οδηγός στην Καλιφόρνια, πιάστηκε από την αστυνομία να κινείται με 160χλμ./ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας του δρόμου. Η τρομακτικά αυτή υπερβολική ταχύτητα οδήγησε σε κλήση για απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση σε δημόσιο δρόμο με την αστυνομία να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το συμβάν, με στόχο την ευαισθητοποίηση.

Το όχημα κινούταν με ταχύτητα 244χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο τα 88χλμ./ώρα ο οποίος έχει περιορισμένη ορατότητα και αρκετές τυφλές γωνίες, καθιστώντας την ταχύτητα του οδηγού σημαντικά πιο επικίνδυνη.
Η ανάρτηση του CHP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύτηκε με μια αυστηρή προειδοποίηση στη λεζάντα προς τους άλλους οδηγούς – «Ξέρουμε πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να “ανοίγετε” όταν το αυτοκίνητό σας είναι γρήγορο και ο καιρός είναι όμορφος, αλλά φυλάξτε το για την πίστα!».

Η Aventador SVJ έκανε το ντεμπούτο της το 2018, με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 770 ίππων  αποδίδοντας 720 Nm ροπής, και κάνοντας το 0-100χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Μπορεί να φτάσει τα 200χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα. Αλλά μόνο και μόνο επειδή το αυτοκίνητο μπορεί να πάει τόσο γρήγορα δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται σε δημόσιους δρόμους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης