Στο «μάτι του κυκλώνα» τα ΚΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 21:10
Στο «μάτι του κυκλώνα» τα ΚΤΕΟ

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), ζητά τον πλήρη έλεγχο όλων των ΚΤΕΟ στη χώρα μας, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η ανεξέλεγκτη δράση τους.

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύπρου και να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στα ΚΤΕΟ, καθώς είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις παρέχονται πιστοποιητικά καταλληλότητας σε οχήματα που δεν έπρεπε καν να κυκλοφορούν στους δρόμους.  

Πριν λίγες μέρες, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών της Κύπρου αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας σε τρία ΚΤΕΟ, αφού διαπιστώθηκε ότι έδιναν πιστοποιητικά σε αυτοκίνητα που δεν κάλυπταν καν τις βασικές προδιαγραφές.   

«Η Κύπρος δίνει λαμπρό παράδειγμα για το πως τα ΚΤΕΟ θα καταστούν αποτελεσματικά στη χώρα μας.

Η αναποτελεσματικότητα των ΚΤΕΟ, που μόνον με ελέγχους πεδίου (έλεγχοι στην έξοδο των ΚΤΕΟ) μπορεί να αντιμετωπιστεί, έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και στο περιβάλλον, σε βάρος όλων των πολιτών.

Η κάκιστη κατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων και των φορτηγών είναι εμφανής σε όλους, καθώς πλέον κυκλοφορεί μεγάλο πλήθος αυτοκινήτων με χαλασμένα φώτα ή  σπασμένα παρμπρίζ, τρακαρισμένα, με παλαιά ελαστικά ή εκπέμποντας «σύννεφα καπνού», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 21:10