Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως έχουμε ξαναπεί, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες με κύριο παρανομαστή την ηλεκτροκίνηση και τις ευκολίες που αυτή προσφέρει, κατασκευάζουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα οχήματα των τελευταίων δεκαετιών που διαθέτουν άλλου επιπέδου ανέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία μπαταριών, όλο και περισσότεροι μικροί κατασκευαστές μπαίνουν στη μάχη. Αποτέλεσμα αυτού, διάφορα εντυπωσιακά concepts έρχονται να μας δείξουν πως θα είναι τα mainstream αυτοκίνητα των επόμενων ετών, μιας και από το 2030 βενζίνη και diesel, τέλος!

Εξαιρετικό παράδειγμα το μοντέλο Thunderstruck που ξεχωρίζει τόσο για την εμφάνιση και τις τεχνολογίες, όσο και για την δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει ανάμεσα σε 4τροχη ή 6τροχη έκδοση. Μία ματιά στα «αγροτικά» του μέλλοντος που θα μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα τερέν, να έχουν αυτονομίες 750+χλμ. και να χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο την ηλεκτροκίνηση που αντί να τα περιορίζει, να ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες. 

Φαίνεται πως το Cybertruck της Tesla έκανε την αρχή και πλέον ολοένα και περισσότερες εταιρίες με όραμα βάζουν το λιθαράκι του στα Pick-Up επόμενης γενιάς. Πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από το έδαφος, ηλιακά πάνελ και περισσότερη αυτονομία, εξαιρετική τετρακίνηση και τιμόνι που «κόβει» περισσότερο από ποτέ λόγω ηλεκτροκίνησης,  λύνουν τα χέρια των σχεδιαστών και τα concept cars έρχονται ανά δεκάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως με τέτοια εμφάνιση, 800+ άλογα και αυτονομία άνω των 750χλμ., πιστεύουμε πως αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές θα το σκεφτούν δεύτερη και τρίτη φορά πριν επιλέξουν ένα κλασικό μεσαίο μοντέλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης