Μια πρωτότυπη εκδοχή του δημοφιλούς pick-up με την ονομασία Navara EnGuard, παρουσίασε στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο, η Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα concept, σχεδιασμένο να λειτουργεί ως όχημα διάσωσης στα πιο σκληρά και δύσβατα σημεία του πλανήτη. Διαθέτει πολλά εξειδικευμένα στοιχεία σχεδιασμού αλλά και αναβαθμισμένη απόδοση. Επιπλέον, είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγμένου drone που τροφοδοτεί το πλήρωμά του με ζωτικής σημασίας πληροφορίες, σχετικά με τους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει.

Το Navara EnGuard, σηματοδοτεί για τη Nissan την παγκόσμια πρεμιέρα ενός πρωτότυπου φορητού πακέτου μπαταριών, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την φίρμα με βάση την τεχνογνωσία από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Leaf και e-NV200. Σε κανονικές συνθήκες, οι συστοιχίες των μπαταριών είναι συνεχώς σε κατάσταση φόρτισης, αντλώντας ενέργεια από τον 2.3 λίτρων diesel twin-turbo κινητήρα των 190 ίππων. Κάθε συστοιχία έχει απόδοση 2kW και χρησιμοποιεί επτά μονάδες μπαταρίων, που βρίσκονται σε ένα στεγανό περίβλημα από αλουμίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια επιχείρηση διάσωσης, οι μπαταρίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία ειδικών εργαλείων κοπής ή και για την ανύψωση βαρέως εξοπλισμού, με τη λειτουργία τους να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση αντί  της γεννήτριας βενζίνης. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα σε ένα κτήριο ή μια σπηλιά. 

Στον υπόλοιπο χώρο φόρτωσης, υπάρχουν δύο συρόμενα συρτάρια από fiberglass, περιέχοντας συσκευές ραδιοεπικοινωνίας, σχοινιά, τσεκούρι, φιάλες οξυγόνου, συσκευές ανάνηψης, σωσίβια, ναυαγοσωστικά βοηθήματα και ένα drone DJI Phantom 4, με ανώτατο όριο πτήσης στα 6.000 μέτρα που αναμεταδίδει εικόνες σε μια οθόνη HD.

Σε σχέση με το κανονικό Navara, το πρωτότυπο έχει επιπλέον απόσταση από το έδαφος, πλήρως ανασχεδιασμένη γραμμή οροφής, ισχυρό LED φωτισμό 360 μοιρών, μπλε strobe φώτα έκτακτης ανάγκης στην οροφή και τους θόλους των τροχών. Προκειμένου να γίνεται γρήγορα αντιληπτό από τους διερχόμενους οδηγούς, το Navara EnGuard έχει φθορίζον πράσινο χρώμα στους τροχούς και τα πλαϊνά σκαλοπάτια.

Ο εξοπλισμός του είναι υπερ-πλήρης, περιλαμβάνοντας το προηγμένο σύστημα πλοήγησης και πληροφόρησης NissanConnect, διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα και σύστημα Around View Monitor με πανοραμική θέαση 360 μοιρών.

Ανακαλύψτε τη νέα γενιά του Navara

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης