Τα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ενώ ολοένα και περισσότερα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Αυτήν τη φορά σειρά έχει η 9η γενιά του Honda Civic, το οποίο εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και παράγει 300 Nm ροπής.

Το ιαπωνικό μοντέλο στη συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Μάρτιο και δεν θα επιβαρύνει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές ρύπων CO2 κυμαίνονται στα 94 γρ./χλμ.. Ο νέος κινητήρας σχεδιάστηκε ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των οδηγών της γηραιά ηπείρου για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων. Θα παράγεται από μία νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας. Ο 1.6 i-DTEC diesel θα χρησιμοποιείται επίσης στο νέο CR-V μέσα στο 2013, ενώ η συγκεκριμένη φιλοσοφία με την ονομασία Earth Dreams Technology θα εφαρμοστεί σε όλους τους μελλοντικούς κινητήρες της Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον τιμοκατάλογο της νέας έκδοσης, αλλά υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται κάτω από 22.000 ευρώ στην έκδοση comfort (με απόσυρση), ενώ η πλούσια έκδοση Sport θα είναι σχεδόν 1.600 ευρώ ακριβότερη.

Το νέο Honda Civic diesel θα πωλείται κάτω από 22.000 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης