Μοντέρνο, με νεανικό σχεδιασμό, συμπαγείς διαστάσεις, ποιοτική καμπίνα, πληθώρα συστημάτων και αποδοτικούς κινητήρες, το καινούργιο Q2 βάζει «φωτιά» στην κατηγορία των compact crossover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi παρουσίασε επίσημα το καινούργιο της μοντέλο, το οποίο τοποθετείται στη βάση της σειράς Q και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο. Το Q2 έχει μικρότερο μήκος από το A3 Sportback (4,19 μέτρα), αλλά μεγαλύτερο πλάτος (1,79μ.), και ύψος (1,51μ.). Πατάει στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο και ζυγίζει 1.205 κιλά – στη βασική έκδοση.

Σχεδιαστικά ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία της μάρκας, με την τραπεζοειδή μάσκα, την οκτάγωνη Singleframe γρίλια, τα έντονα χρώματα, τις φαρδιές πίσω κολόνες και την κλίση της οροφής, να αναδεικνύουν το σπορ προφίλ του οχήματος. Οι πολλές επιλογές εξατομίκευσης, τα πακέτα design, sport και S Line, δίνουν τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τα γούστα τους, ικανοποιώντας κάθε επιθυμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα είναι κλασική Audi, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, να προβάλλουν κάθε πληροφορία. Το Q2 φέρει συστήματα που συναντάμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως head-up display, pre sense, ενεργό cruise control, traffic jam assist, parking and cross-traffic assist, lane departure warning, lane-keeping assistant, side assist,αυτόματη πόρτα πορτμπαγκάζ και ηχοσύστημα της Bang & Olufsen.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την ηχομόνωση, με τη θέση οδήγησης να είναι σπορ. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η πρακτικότητα, ο χώρος αποσκευών είναι στα 405 λίτρα, ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν έως πέντε επιβάτες. 

Θα προσφέρεται με έξι κινητήρες σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις. Στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος 1.0 Turbo των 116 ίππων, ακολουθεί ο 1.4 TFSI με τους 150  ίππους και στην κορυφή βρίσκεται ο 2.0 TFSI με 190 ίππους. Στους diesel, υπάρχει ο γνωστός 1.6 TDI απόδοσης 116 ίππων και ο 2.0 TDI 190 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο S tronic διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το συστημα τετρακίνησης Quattro συνδυάζεται αρχικά μόνο με τα ισχυρότερα σύνολα των 190 ίππων. Για ασφαλή κίνηση εκτός δρόμου υπάρχει το πρόγραμμα ESC Offorad, με το Audi drive select των τεσσάρων προγραμμάτων λειτουργίας να μην λείπει από τον εξοπλισμό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης