Η νέα γενιά του A4 είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ανεβάζοντας τον πήχη στην κατηγορία των premium sedan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο A4 είναι το ποιοτικότερο και πιο high-tech στην ιστορία του μοντέλου, ωστόσο και η έκδοση station wagon δεν υστερεί σε τίποτα. Αντιθέτως, προσφέρει οτιδήποτε επιθυμεί ο σύγχρονος οικογενειάρχης καλύπτοντας κάθε απαίτηση και ανάγκη.

Σχεδιαστικά, το Avant διαφοροποιείται αισθητικά μόνο στο πίσω τμήμα λόγω του επιπλέον όγκου. Παρότι είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του, το βάρος έχει μειωθεί κατά 120 κιλά, με την αεροδυναμική του να εντυπωσιάζει. Όπως ανέφερε η Audi, o αεροδυναμικός συντελεστής είναι Cd 0,26, δηλαδή ο καλύτερος στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, όπως κάθε station που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτό, διακρίνεται για την ευρυχωρία του εσωτερικού και την πρακτικότητα. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 505 λίτρων, που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτινάσσεται στα 1.510 λτ. Η πίσω πόρτα ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά και μάλιστα το σύστημα βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό.

Φυσικά, δεν λείπουν όλα τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφάλειας και άνεσης του Α4 sedan, όπως το virtual cockpit με οθόνη 12,3 ιντσών, το έγχρωμο head up display, τα LED Matrix φώτα, το Stop&Go adaptive cruise control, το traffic jam assist και πολλά ακόμα.

Κάτω από το καπό υπάρχουν τα γνωστά τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου. Στη βάση είναι ο 1,4 TFSI των 150 ίππων, ακολουθεί ο 2.0 TFSI με τους 190 και 252 ίππους, στους diesel συναντάμε τον 2.0 TDI σε εκδόσεις με 150 και 190 ίππους και τον 3.0 TDI με 218 και 272 ίππους. Οι κινητήρες TFSI και ο 2.0 TDI συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο S tronic επτά σχέσεων, ενώ ο κορυφαίος TDI των 272 ίππων διαθέτει το αυτόματο 8άρι. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης