Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX αναδείχθηκε το πιο συμβατό περιβαλλοντικά όχημα στην κατηγορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιβαλλοντικό ινστιτούτο Okotrned και το περιοδικό Auto Test, ανέδειξαν το γερμανικό επταθέσιο πολυμορφικό ως το «Auto Test Winner in Green», αναγνωρίζοντας την πολύ καθαρή καύση του τετρακύλινδρου κινητήρα και την οικονομική κατανάλωση καυσίμου. Το Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX απόδοσης 150 ίππων, εκπέμπει 129 γρ/χλμ, διεκδικώντας την ετικέτα ενεργειακής απόδοσης A και καταναλώνει 4,7 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι κινητήρες CNG ecoFLEX της Opel είναι βελτιστοποιημένοι για να λειτουργούν με φυσικό αέριο, βιοαέριο ή οποιονδήποτε συνδυασμό των δύο, καθώς και με βενζίνη. Το CNG και το βιοαέριο κοστίζουν αισθητά λιγότερο από τη βενζίνη και το πετρέλαιο ενώ σε επίπεδο χιλιομετρικής κάλυψης είναι οικονομικότερα ακόμα και από το υγραέριο (LPG). Στη Γερμανία, η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί μία φορολογική απαλλαγή για τη χρήση φυσικού αερίου σαν καύσιμο μέχρι τα τέλη του 2018. Αυτό επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική του συμβατότητα αφού τα τέτοια οχήματα εκπέμπουν μέχρι 25% λιγότερο CO2, μέχρι 80% λιγότερο άζωτο και είναι απαλλαγμένα από βενζόλιο και σωματίδια αιθάλης. Με χρήση βιοαερίου κατά 100%, το ανθρακικό αποτύπωμα του οχήματος είναι σχεδόν μηδενικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης