Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η πασίγνωστη αλυσίδα supermarket προσφέρει την δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με το όχημα μάλιστα να παραδίδεται στο σπίτι του αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται για την ώρα αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας και η διαδικασία είναι τόσο απλή, σα να αγοράζεις γάλα ή ψωμί. Το μοναδικό που χρειάζεται να κάνει όποιος ενδιαφέρεται είναι να έχει παραγγείλει μέσω της εφαρμογής Lidl Plus το όχημα, και αφού προχωρήσει στην online πληρωμή, επιλέγει που θέλει να γίνει η παράδοση του οχήματος. 

Το συγκεκριμένο όχημα που είναι διαθέσιμο μέσω του app ονομάζεται Elaris Finn και είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο όχημα πόλης με μήκος κάτω από τρία μέτρα και πλάτος μόλις 1.56μ.  Η ιπποδύναμη του είναι στα 48 άλογα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 110χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει πως ο οδηγός του οφείλει να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή η αυτονομία του φτάνει τα 300χλμ. Ένα νούμερο που έρχεται από μία μπαταρία 32kWh με την παραγωγή του να είναι εξ ολοκλήρου κινέζικη και τη φόρτιση σε οικιακή πρίζα να διαρκεί 5 ώρες.

Η αγορά του κοστίζει 13.000 ευρώ ενώ η μηνιαία μίσθωση είναι στα 222 ευρώ με ανώτατο ετήσιο όριο τα 10.000χλμ. Εάν ξεπεραστεί αυτό το όριο υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά χιλιόμετρο στα 0.20 ευρώ.
Το όχημα διαθέτει air condition, οθόνη αφής 12.3 ιντσών, Apple Car Play και Android Auto, ενώ τα παράθυρα είναι ηλεκτρικά, υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικοί καθρέφτες αλλά και ψηφιακός πίνακας οργάνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ακούγεται και άσχημο. Τι λέτε;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης