Τις πέντε βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν από την επόμενη σεζόν στη F1 ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, έπειτα από τη συνέλευση του Strategy Group στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασικότερη είναι αυτή που αναφέρει ότι οι βαθμοί για οδηγούς και κατασκευαστές στο τελευταίο GP της χρονιάς θα μετρούν διπλά. Με απλά λόγια, στους πρώτους 18 αγώνες θα ισχύει το υπάρχον σύστημα, με τον νικητή να παίρνει 25 βαθμούς, τον δεύτερο 18, τον τρίτο 15 και κ.ο.κ. Στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι, όμως, ο πρώτος θα κερδίζει 50 βαθμούς, ο δεύτερος 36 και ο τρίτος 30. Αυτό έγινε ώστε να παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον και ο τίτλος να παίζεται μέχρι τον τελευταίο γύρο.

  

Δεύτερη αλλαγή είναι ότι όλες οι ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιούν δοκιμές εξέλιξης στο Μπαχρέιν στις 17-19 Δεκεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με την τρίτη, όλοι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν έναν αριθμό από το 2 έως το 99, τον οποίο και θα κρατήσουν μέχρι το τέλος της καριέρας τους στη F1. Το νούμερο 1 θα παραμείνει στον πρωταθλητή Sebastian Vettel, αν φυσικά το επιλέξει. Βέβαια, αν δύο οδηγοί διαλέξουν τον ίδιο αριθμό, θα επικρατήσει αυτός που πήρε τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην τέταρτη αλλαγή, προβλέπει ότι για μικρές παραβάσεις κανονισμών θα υπάρχει επιπλέον τιμωρία 5 δευτερολέπτων, ενώ η πέμπτη έχει να κάνει με το ανώτατο όριο το οποίο θα πρέπει να ξοδεύει η κάθε ομάδα από τον Ιανουάριο του 2015.

Τις επόμενες μέρες θα επιλεγεί μια ομάδα ανθρώπων από τη FIA, από τις ομάδες και από τους εμπορικούς διαχειριστές της F1, ώστε να συνταχθούν οι παραπάνω κανόνες, οι οποίοι και θα εγκριθούν έως τον Ιούνιο του 2014.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης