Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Δεν χρειαζόταν να φθάσουμε στο 37ο Festival Automobile International για να μάθουμε αυτό που είχαμε πει πριν απο λίγους μήνες .Όταν τον Ιούλιο 2021 αποκαλύφθηκε το PEUGEOT 9X8 Hypercar, είπαμε ότι σχεδιαστικά το αυτοκίνητο αυτό βρίσκεται πολύ μπροστά. Και σήμερα η κριτική επιτροπή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου μας επιβεβαίωσε. Γοήτευσε τα μέλη της επιτροπής ο σχεδιασμός του 9Χ8 και απένειμε το «Βραβείο του πιο όμορφου Hypercar της χρονιάς» στο πανέμορφο γαλλικό αγωνιστικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο, το Grands Prix du Festival Automobile International επιβραβεύει τα πιο όμορφα επιτεύγματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte προεδρεύει μιας κριτικής επιτροπής ειδικών από τον κόσμο του αυτοκινήτου, της μόδας, του πολιτισμού, του σχεδιασμού και των μέσων ενημέρωσης.Το PEUGEOT 9X8 προκαλεί συγκίνηση και ενσαρκώνει την ταχύτητα. Είναι ένα εμβληματικό αντικείμενο, μια αισθητική και τεχνική επανάσταση και μια απόλυτη σχεδιαστική περιπέτεια. 

Αμέσως μετά την απονομή ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδιασμού της PEUGEOT δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς των ομάδων σχεδιασμού Design and Peugeot Sport, οι οποίες συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο . Η ποιότητα της διαδραστικότητας με την ομάδα Peugeot Sport ήταν εξαιρετική, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο».

To 9X8, η ολοκαίνουρια γενιά αγωνιστικού αυτοκινήτου της Peugeot, θα  κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (World Endurance Championship – WEC) το 2022.
Ενσωματώνει όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα PEUGEOT:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ, κομψές και δομημένες πλευρές, όπως επίσης και τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές» του Λιονταριού. 

Το εσωτερικό του PEUGEOT 9X8, σήμα κατατεθέν της σχεδιαστικής τεχνογνωσίας της PEUGEOT, ενσωματώνει το συγκεκριμένο i-Cockpit concept της μάρκας. Όπως και με ένα project οχήματος παραγωγής, έχει δοθεί η ίδια υψηλού επιπέδου προσοχή στον σχεδιασμό τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Το cockpit του PEUGEOT 9X8 έχει δημιουργηθεί στο σύνολό του για να προσφέρει στους οδηγούς μια πιο εργονομική και διαισθητική εμπειρία. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης