Η ένατη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ (Belen/Belen), διεκόπη στα μισά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς οι διοργανωτές θεώρησαν – δικαίως – πως κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα οδηγών και αναβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Carlos Sainz ήταν ταχύτερος και όπως ήταν φυσικό, η νίκη πήγε στα χέρια του, με τους δύο οδηγούς της MINI, Erik Van Loon και Mikko Hirvonen να τον ακολουθούν. Ο Nasser Al-Attiyah με το άλλο MINI έμεινε πέμπτος, ενώ ο Peterhansel αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και περιορίστηκε στην έβδομη θέση. Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Loeb. O Γάλλος οδηγός από την πρώτη θέση της γενικής έπεσε στην 13η, κυρίως λόγω της απειρίας του στον συγκεκριμένο αγώνα, χάνοντας κάθε ελπίδα για το θαύμα.

Πρώτος στη γενική κατάταξη πέρασε ο Sainz με το Peugeot 2008DKR, με τη θέση του Peterhansel να αμφισβητείται έπειτα από καταγγελία της MINI για παράνομο ανεφοδιασμό. Στις μοτοσικλέτες ο Toby Price κατάφερε να κερδίσει και άλλα δευτερόλεπτα από τους Stefan Svitko και Paulo Goncalves, στα Quads ο Marcos Patronelli παραμένει πρώτος, όπως και οι De Rooy – Torrallardona – Rodewald (IVECO) στα φορτηγά. Σήμερα διεξάγεται η 9η ειδική διαδρομή (Belen / La Rioja) μήκους 431 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης