Την αγωνιστική έκδοση της 911, που θα λάβει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα αντοχής, στην κατηγορία GT3 και απευθύνεται σε ιδιωτικές ομάδες και ιδιώτες αγωνιζόμενους, παρουσίασε η Porsche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα GT3 R βασίζεται στην GT3 RS παραγωγής και θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στα τέλη έτους, με την τιμή να ορίζεται στα 429.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους. Όπως είναι φυσικό, καλύπτει όλες τις προδιαγραφές της FIA, με τους μηχανικούς να έχουν κάνει εκτενή χρήση CFRP (carbon-fibre composite material) στο αμάξωμα.

Διαθέτει αυξημένο μεταξόνιο κατά 8,3 εκατοστά και πλάτος κατά 2 εκ., τα παράθυρα και το παρμπρίζ είναι από πολυκαρβονικό υλικό, με το ψυγείο να είναι κεντρικά τοποθετημένο, προκειμένου να βελτιωθεί το κέντρο βάρους και να προστατευτεί καλύτερα σε περίπτωση σύγκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν αυξήσει σημαντικά την κάθετη πίεση, με τον boxer 4.0 λίτρων κινητήρα να αποδίδει 500 ίππους. Χάρη στον άμεσο ψεκασμό και τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να είναι μόλις 1.220 κιλά.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, με το τιμόνι να περιλαμβάνει και paddles. Όσο για την επιβράδυνση, φροντίζουν οι εξαπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες με αεριζόμενους δίσκους 380 χλστ. στους εμπρός τροχούς και οι τετραπίστονες με δίσκους 372 χλστ., πίσω.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης