Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 παραχώρησε ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, με τις δηλώσεις του να προκαλούν αίσθηση.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της αυστριακής ομάδας και στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα, Dietrich Mateschitz, μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στα μονοθέσια και πιο συγκεκριμένα στις κινητήριες μονάδες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μελλοντικά power unit πρέπει να είναι λιγότερο περίπλοκα και πιο αγωνιστικά. Παράλληλα, ζητεί άμεσες λύσεις από τους ιθύνοντες, ειδάλλως η Red Bull και η Toro Rosso είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν από το σπορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι το 2021 πρέπει να έρθει στη F1 ένας ανεξάρτητος προμηθευτής κινητήρων. Αυτό είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ. Οι μονάδες ισχύος είναι απίστευτα πολύπλοκες τώρα. Θέλουμε ένα απλό, αγωνιστικό, θορυβώδες και πιο οικονομικό μοτέρ. Υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που μπορούν να προσφέρουν κάτι τέτοιο. Περιμένουμε από τους νέους ιδιοκτήτες και τη FIA να βρουν μια λύση μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η παραμονή μας στη F1 δεν είναι εξασφαλισμένη» τόνισε ο Marko.

Ο Αυστριακός ζητεί να γίνουν πράξη όλα όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση των διευθυντών των ομάδων με τη FIA, στην έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στο Παρίσι, πριν από λίγες εβδομάδες. Στόχος της Red Bull είναι να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και όχι να βλέπουμε ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, με τις πιο ισχυρές οικονομικές ομάδες να κυριαρχούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως και το 2015 η αυστριακή ομάδα είχε απειλήσει με αποχώρηση, όταν αναζητούσε προμηθευτή κινητήρων. Τελικά, τα είχε βρει με τη Renault, με την οποία επέκτεινε τη συνεργασία της έως το 2018.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης