Ένα πολύ καλό αγώνα και με άφθονο θέαμα επεφύλασσε το γκραν πρι της Ουγγαρίας και πλέον δίνει έναν άλλο αέρα στη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πριν φύγουν οι ομάδες και οι πιλότοι για… διακοπές. 

Συνολικά 7 φορές έχει ανέβει στο βάθρο (1-2-3 θέση) φέτος ο Sebastian VettelΟ Hamilton ξεκίνησε πρώτος έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο η νίκη πήγε στον πιλότο της Ferrari, Sebastian Vettel ο οποίος κατάφερε για δεύτερη φορά φέτος να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Eντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Red Bull που θύμισε κάτι από τα… παλιά με τον Kvyat να τερματίζει δεύτερος κατακτώντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του. Το βάθρο της Ουγγαρίας συμπλήρωσε ο Ricciardo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κορυφή του γκραν πρι της Ουγγαρίας τερμάτισε ο Vettel με Ferrari

Ο Αlonso… 5ος
Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του Verstappen που σημείωσε και αυτίς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας 4ος έχοντας πίσω του, τον Αlonso ο οποίος κατάφερε από 15ος να τερματίσει 5ος. Ο Ισπανός, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σίγουρα θα… πανηγύρισε το αποτέλεσμα καθώς φέτος η καλύτερη θέση που είχε πετύχει ήταν η 10η. Πιο κάτω βρέθηκε ο Pole-man, Lewis Hamilton τερμάτισε 6ος ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Grosjean, Rosberg, Button και Ericsson.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 (11ος γύρος) θα δοθεί στο Βέλγιο στις 23 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Hamilton 202
2. Rosberg 181
3. Vettel 160
4. Bottas 77
5. Raikkonen 76
6. Massa 74
7. Riccirdo 51
8. Kvyat 45
9. Hulkenberg 24
10. Grosjean 23

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
1. Mercedes 383
2. Ferrari 236
3. Williams 151
4. Red Bull 96
5. Force India 39
6. Lotus 35
7. Toro Rosso 31
8. Sauber 22
9. McLaren
10. Marussi 4

O Hamilton πανηγύριζε το Σάββατο την Pole Position αλλά τελικά τερμάτισε 6ος. Από την πλευρά του ο Vettel (δεξιά) κέρδισε τον αγώνα της Ουγγαρίας και ο Rosberg (αριστερά) αρκέστηκε στην 8η θέση
Ο Verstappen με Toro Rosso τερμάτισε για πρώτη φορά στην 4η θέση
Επιτέλους ένα καλό αποτέλεσμα γαι τον Alonso που τερμάτισε 5ος

Δεύτερη θέση για τον Kvyat με Red Bull που θύμισε κάτι από τα... παλιά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης