Φλώρα Πέτση

Το Λονδίνο τη νύχτα είναι μια μοναδική εμπειρία. Αν θέλεις να δεις τη μαγευτική θέα της πόλης από ψηλά, η μία σου επιλογή είναι να κατέβεις στην γέφυρα Blackfriars. Το τρένο σε αφήνει ακριβώς πάνω στη γέφυρα και μόλις κατεβαίνεις αρχίζεις να «βομβαρδίζεσαι» με τα φώτα και τους ουρανοξύστες που απλώνονται σε όλο το μήκος του ποταμού Τάμεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O σταθμός Blackfriars

Το βράδυ είναι μια ιδανική επιλογή για βόλτα στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς δεν υπάρχει κίνηση, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια εντελώς διαφορετική πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περπατώντας στις όχθες του Τάμεση δεν γίνεται να μην δεις τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου με την επιβλητική του αρχιτεκτονική, τον πύργο Oxo και τη διάσημη γκαλερί μοντέρνας τέχνης Tate Modern, που φιλοξενεί εκθέσεις από επιφανείς ζωγράφους από όλο τον κόσμο.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου

Επίσης, οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες και τράπεζες έχουν γραφεία τους εκεί, καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως οι Financial Times.

Οι Financial Times του Λονδίνου

Για μια ρομαντική βόλτα στον ποταμό, πάρτε το καραβάκι. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τη βόλτα στους μεγάλους πεζόδρομους και στη συνέχεια ποτό ή φαγητό στις αγγλικές pub ή εστιατόρια, με θέα πάντα τον Τάμεση.

Οι επιλογές στο φαγητό πολλές… Από το κλασικό fish and chips (το οποίο σερβίρεται σε «γενναία» μερίδα) μέχρι το παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο, την ιταλική πίτσα και πάστα καθώς και τις γιαπωνέζικες και κορεάτικες σπεσιαλιτέ.

Ελληνικό και ιταλικό εστιατόριο με θέα τον Τάμεση

Fish and Chips

Αν δεν θέλετε να φάτε, μπορείτε να πάρετε το ποδήλατό σας και να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού ή απλά… jogging όπως κάνουν πολλοί Βρετανοί μέχρι αργά τη νύχτα.

Φυσικά μην ξεχάσετε να δείτε τη London Bridge και να φωτογραφηθείτε… και ασφαλώς για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να ρωτήσετε τους περαστικούς. Είναι πάντα ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης