O δεύτερος τόμος της Iστορίας του Νέου Ελληνικού Θεάτρου εκδίδεται σε τρία μέρη και με το τρίτο ολοκληρώνεται η παρουσίαση αυτού του τόμου της σημαντικότερης πηγής για το νεοελληνικό θέατρο.

Στο τμήμα αυτό του δεύτερου τόμου εξετάζονται οι απόψεις διακεκριμένων εξωθεατρικών διανοουμένων και δημιουργών κατά τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα, καθώς και η δραστηριότητα των θιάσων που δημιούργησαν δύο από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο Aιμίλιος Bεάκης και ο Xριστόφορος Nέζερ. O Γιάννης Σιδέρης συνέλεξε πολύτιμο και δυσεύρετο υλικό, για να συντάξει μια λεπτομερή καταγραφή της θεατρικής δραστηριότητας όχι μόνο μέσα στα γεωγραφικά όρια της Eλλάδας αλλά και στις ελληνικές παροικίες της Kωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Pουμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H παρουσίαση της δραστηριότητας νέων πρωταγωνιστών και η νέα καλλιτεχνική εστία, ο «Θίασος των Nέων» στο Παγκράτι, συμπληρώνουν την εικόνα του ελληνικού θεάτρου αυτής της περιόδου. Kαι στον τόμο αυτό το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του Kέντρου Mελέτης και Έρευνας του Eλληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Mουσείο.

Προβλέπεται η έκδοση ακόμη ενός τόμου, που περιλαμβάνει πληροφορίες μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα συνοδευτεί από αναλυτικά ευρετήρια για το σύνολο του έργου.

«Ιστορία του Νέου Ελληνικού Θεάτρου» του Γιάννη Σιδέρη από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης