Τετραπλό φονικό Αγίας Νάπας - "Ο Μπένης είχε εχθρική στάση"...

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 17:41
Τετραπλό φονικό Αγίας Νάπας - "Ο Μπένης είχε εχθρική στάση"...
Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφη και Χρίστου Δημητρίου, άλλως Τσιάκκα, στενών φίλων του Αλέξη Μαυρομιχάλη, άλλως Αλεξούι, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016, στην Αγία Νάπα
Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου, 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι μάρτυρες, σύμφωνα με το κυπε, έκαναν λόγο για εχθρική στάση του Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένη, απέναντι στον Αλέξη Μαυρομιχάλη κι ότι γνώριζαν πως ήθελε να κάνει κακό και στους τρεις χωρίς να ξέρουν τον λόγο ούτε πότε και πώς θα ενεργούσε. Αντεξετάζοντας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, Μιχάλης Πικής, υπέβαλε και στους δύο μάρτυρες ότι ο πελάτης του δεν είχε εχθρική στάση ούτε ήθελε να κάνει κακό σε κανένα από τους τρεις.

Κατέθεσαν επίσης δύο λειτουργοί από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Ντέγιαν Λόι, σωματοφύλακας έφτασε στην Κύπρο ενάμιση μήνα πριν τον τετραπλό φόνο.

Aφίχθη για πρώτη φορά στις 14 Απριλίου 2016, ωστόσο, δεν του επετράπη η είσοδος γιατί ενώ αρχικά ισχυρίστηκε ότι έφτανε στην Κύπρο για τουρισμό, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε βγάλει εισιτήριο επιστροφής, άλλαξε ισχυρισμό και υποστήριξε ότι έφτασε στην Κύπρο για να εργαστεί ως φρουρός ασφαλείας σε νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα.

Γι’ αυτό επέστρεψε στο Βουκουρέστι απ‘ όπου είχε φτάσει για να επανέλθει στην Κύπρο στις 6 Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με το Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης, παρέμεινε παράνομα στην Κύπρο και εξασφαλίστηκε διάταγμα απέλασής του το οποίο όμως, ακυρώθηκε όταν συνελήφθη ως ύποπτος για τον τετραπλό φόνο. Ο δικηγόρος του Λόι απέρριψε ότι ο πελάτης του βρισκόταν παράνομα στην Κύπρο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 17:41