Κάτια Στρατουδάκη
Personal Trainer – Wellness Coach

Έχοντας μπει πλέον στο 2018 και φεύγοντας από την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, των ρεβεγιόν και της ανεμελιάς, βρισκόμαστε όλο και περισσότερο κοντά στον γνώριμο τομέα της καθημερινότητας μας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον καινούριο χρόνο και ανάμεσα στις προπόσεις, τους αφορισμούς και τις υποσχέσεις στον εαυτό μας για νέα ξεκινήματα σε τομείς όπως υγεία, δουλειά και έρωτας, καλείσαι, ίσως και πιέζεσαι να αλλάξεις το πατρόν της διαβίωσης σου.

Η έλευση του καινούργιου χρόνου κάπως μαγικά μας κάνει να αισθανόμαστε πως έχουμε άπειρη δύναμη στα χέρια μας, να αποκτήσουμε το σώμα και τη ζωή που θέλουμε, ότι μπορούμε να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε κάπως πιο αρχηγικά σε σχέση με παλιότερα, ότι είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυναμικά στο νέο έτος και να το αδράξουμε από τα κέρατα!

Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι ο νέος χρόνος αποτελεί ένα κομβικό σημείο της ζωής μας και ότι χρειαζόμαστε μία μεταμόρφωση, για να αλλάξουμε όχι μόνο το περιβάλλον μας αλλά ακόμα και το ρόλο μας μέσα σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι πως με όποιον τομέα της ζωής μας αποφασίσουμε να απασχοληθούμε έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας είτε με μικρές καθημερινές κινήσεις, είτε τολμώντας να κάνουμε μία μεγάλη στροφή στη ζωή μας ώστε να βρούμε εκ νέου το ρόλο μας.

Ο πιο σημαντικός τομέας διότι επηρεάζει κατ επέκταση όλους τους άλλους, είναι αυτός της υγείας, κυρίως λόγω της ισορροπίας που υπάρχει ανάμεσα στη ψυχική και τη σωματική υγεία.

Άλλες φορές όμως απλά βαριόμαστε. Έχουμε φάει τόσους κουραμπιέδες και τόσα μελομακάρονα, έχουμε λουφάξει τόσο πολύ που απλά λες «δε βαριέσαι…» και τα παρατάμε… Πέφτοντας πάλι στο ίδιο τριπάκι….

Καλό θα ήταν να ψάξουμε μέσα μας και να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μη χαιρόμαστε τη ζωή μας με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει στην εικόνα και το σώμα μας.

Μπορεί να νιώθουμε εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα της καθημερινότητας μας κάπου ανάμεσα στον καναπέ και τη καρέκλα του γραφείου. Μπορεί να αναπολούμε τα παλιότερα χρόνια που κάναμε αθλητισμό ενώ τώρα δεν πάμε πλέον ούτε στο περίπτερο με τα πόδια… Ίσως να θυμόμαστε πως παλιά η διασκέδαση μας ήταν να βρεθούμε για μπάλα η βόλεϊ με τη παρέα ενώ τώρα βρισκόμαστε μόνο στην καφετέρια η σε κάποιο μπαράκι το βράδυ.. Σας θύμισα κάτι;

Σκεπτόμενοι τη ζωή μας, έχουμε τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε κάποιες συνήθειες της καθημερινότητας μας ή να φροντίσουμε να εντάξουμε και νέες δραστηριότητες σε αυτή, με στόχο να βρούμε νέες ισορροπίες.

Κάνοντας μία τέτοια προσπάθεια, μπορεί να έρθουμε σε επαφή με κρυφά συναισθήματα, καινούργια ξεκινήματα, ακόμη και αποκαλύψεις για πτυχές του χαρακτήρα η των ενδιαφερόντων μας που δε γνωρίζαμε πως υπήρχαν. Δοκίμασε το!

Το θέμα είναι ότι έχουμε άπειρες επιλογές και η δύναμη της αλλαγής και της βελτίωσης είναι στα χέρια μας. Ούτε να παραιτηθούμε από τη δουλειά χρειάζεται ούτε να απαρνηθούμε το αγαπημένο μας μπαράκι!

Αυτό που μπορούμε είναι να πάμε στο περίπτερο με τα πόδια, να κανονίσουμε μια έξοδο για χορό με τους φίλους μας ή να κλείσουμε ένα γηπεδάκι 5χ5 να θυμηθούμε τα παλιά! Μπορούμε να παίξουμε beachvolley ή να πάμε για ένα περίπατο στη φύση πριν την Κυριακάτικη ταβέρνα. Μπορούμε να πάμε με το παιδί μας για κολύμπι μια φορά τη βδομάδα ή να αντικαταστήσουμε ένα καφέ με το κολλητό μας με μια επίσκεψη μαζί του στο γυμναστήριο (που πληρώσαμε και δε πήγαμε ποτέ) έτσι και θα βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα παρακινήσει ο ένας τον άλλο να ασκηθεί! Μπορούμε να παραγγείλουμε το αγαπημένο μας σουβλάκι χωρίς πατάτες ή να πιούμε ένα ποτό αντί για τρία….

Μικρές καθημερινές αλλαγές που συλλογικά προκαλούν μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας.

Όπως και να έχει ο στόχος είναι να μη φορτώνουμε το μυαλό και το σώμα μας με περιττά βάρη, ενώ παράλληλα να εμπλουτίζουμε την καθημερινότητα μας με δραστηριότητες και συνήθειες που θα μας αποφορτίζουν ψυχολογικά, θα μας ενισχύουν σωματικά και θα μας κάνουν πιο υγιείς ευτυχισμένους και παραγωγικούς σε όλους τους τομείς.

Εσείς είστε αυτοί που θα διαλέξετε ότι πιο κατάλληλο για τη δική σας καθημερινότητα και εμείς είμαστε δίπλα σας να σας καθοδηγήσουμε, να σας δώσουμε ιδέες και να σας στηρίξουμε σε αυτή σας τη προσπάθεια. Έτσι θα βάλουμε μαζί τις τελευταίες πινελιές στη νέα εικόνα που σχηματίζετε για σας και θα είστε έτοιμοι και ανανεωμένοι να εμφανιστείτε στους γύρω σας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης