Πρωτού ξεκινήσετε να αναζητάτε ασκήσεις ή απλά ενώ έχετε ξεκινήσει ακόμα δεν έχετε δεί τα αποτελέσματα που θέλετε σας δίνουμε απαντήσεις σε πολύ βασικά ερωτήματα γύρω απο την μυική ανάπτυξη.

1) Ποιό είδος προπόνησης είναι καλύτερο για να αυξήσεις τους μύες ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προπόνηση θα πρέπει να έχει εναλλαγές στις επαναλήψεις για κάθε άσκηση. Θα υπάρχουν μέρες που θα σηκώνετε περισσότερα κιλά άρα θα έχουν λίγες επαναλλήψεις ανα σετ και άλλες μέρες με λιγότερα κιλά και περισσότερες επαναλήψεις και φυσικά ημέρες στο ενδιάμεσο επίπεδο. Αυτές οι εναλλαγές βοηθούν το σώμα να προσαρμόζετε καλύτερα στις προπονήσεις αποκομίζοντας τα μέγιστα.

2) Τι πρέπει να τρώω για να βοηθήσω την ανάπτυξη των μυών και πόσο ;

Κατα βάση θα χρειαστεί περισσότερη τροφή απο πρίν αλλά και ποιοτικότερη. Ξεκινήστε με 2 gr πρωτείνη, 4 gr υδατάνθρακα και περίπου 1 gr λίπους ανα κιλό σωματικού βάρους.Καλό είναι η πρωτείνη να προέρχεται απο άπαχες τροφές όπως το κοτόπουλο και το ψάρι και οι υδατάνθρακες απο ρύζι ή απο πατάτες(βραστές εννοείται).Το λίπος έτσι και αλλιώς μπορείτε να το λαμβάνετε απο τις τροφές που καταναλώνετε για τη πρωτείνη. Μπορείτε να συμπληρώνετε τη διατροφή με αμύγδαλα και ιχθυελαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3) Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορώ να επικεντρωθώ ;

Συνδοιαστικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν αρκετούς μύς ταυτόχρονα όπως τα squatts, οι άρσεις θανάτου, οι έλξεις,η κωπηλατική, οι πιέσεις στο πάγκο πρέπει να αποτελέσουν τα θεμέλια της προπόνησής σου. Αυτές οι ασκήσεις σου επιτρέπουν να γυμνάζεσαι χρησιμοποιώντας περισότερα κιλά και εκμεταλευόμενος περισσότερες μυικές ομάδες με αποτέλεσμα το σώμα να παράγει αυξητική ορμόνη για τους μύες.

4) Η ξεκουράση ανάμεσα στα σετ παίζει ρόλο ;

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.Στις ασκήσεις που εκετελείτε με πολλά κιλά και λίγες επαναλήψεις θα πρέπει το διάλειμμα να διαρκεί απο 2 έως 3 λεπτά.Σε ασκήσεις με περισσότερες επαναλήψεις και λίγα κιλά μπορεί να διαρκεί λιγότερο. Μελέτες έχουν καταλήξει στο οτι διαλείμματα με διάρκεια απο 30 έως 90 secs βοηθάνε στην αύξηση των μυών.

5) Σε πόσο χρόνο θα έχω αποτελέσματα ;

Σε μερικές εβδομάδες. Εξαρτάται και απο τα γονίδια τη διατροφή αλλά και απο τη ξεκούραση υπολoγίστε 8 ώρες ύπνου και περιορίστε το στρές όσο το δυνατό περισσότερο.

Eπιμέλεια: Τόγιας Κων/νος
mensfitness.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης