Φακές με σπανάκι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 12:50
Φακές με σπανάκι
του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά Συνταγής:

  • 300 γρ. Σπανάκι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λευκά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα φακές ωμές
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • λίγη σκόνη ginger

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια. Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για λίγα ακόμα λεπτά. Προσθέστε τις φακές και νερό και χαμηλώστε τη φωτιά. Βράστε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν. Βράστε για λίγα λεπτά το σπανάκι και προσθέστε το σπανάκι στις φακές, καθώς και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 320 kcal
  • Υδατάνθρακες: 46 g.
  • Πρωτεΐνη: 18 g.
  • Λιπαρά: 8 g.
  • Χοληστερόλη: 0 mg

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 12:51