Της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Συνολικά 100γρ παπάγιας περιέχουν μόνο 35 θερμίδες! Αυτό οφείλεται στη χαμηλή της περιεκτικότητα σε φρουκτόζη.Το δεύτερο πλεονέκτημα της παπάγιας είναι το ένζυμο παπαίνη, που έχει την ικανότητα να διασπά τις πρωτεΐνες και τα λίπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περιττά λίπη απορρίπτονται έτσι πιο γρήγορα από τον οργανισμό και δεν αποθηκεύονται. Γιαυτό η παπάγια είναι ιδανική ως επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα. Η παπάγια είναι πιο γευστική αν πασπαλίσουμε τη ψίχα του καρπού με λίγο χυμό λάιμ. Ο όξινος χυμός ενισχύει το άρωμα της παπάγιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης