Logitech G910: Orion Spark

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 19:38
Logitech G910: Orion Spark

Η Logitech, μια κορυφαία εταιρία σε καινοτομίες στο χώρο των gaming περιφερειακών, παρουσίασε σήμερα το μηχανικό πληκτρολόγιο Logitech G910 Orion Spark RGB. Το νέο πληκτρολόγιο διαθέτει την αποκλειστική νέα τεχνολογία μηχανικών switches της εταιρίας, τη Romer-G, που προσφέρει 25% ταχύτερη ενεργοποίηση από κάθε άλλο μηχανικό switch. Επίσης, το Orion Spark έχει αόμα μεγαλύτερη αντοχή ενώ περιλαμβάνει και λειτουργία «έξυπνου» φωτισμού.

“Αυτό το πληκτρολόγιο αποτελεί την αποκορύφωση μιας πολύχρονης εξέλιξης από την ομάδα των μηχανικών μας, που ενσωμάτωσαν στη σχεδίασή του τις εμπειρίες χρηστών, αλλά και επαγγελματιών gamers, ώστε να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά μηχανικών πλήκτρων” εξήγησε ο Vincent Tucker, διευθυντής του τομέα gaming της Logitech. “Στην ομάδα μας είχε ανατεθεί η ανάπτυξη ενός πληκτρολογίου το οποίο θα βελτίωνε ουσιαστικά την εμπειρία ενός gamer και ακριβώς αυτό πετυχαίνει το Orion Spark”.

Το νέο πληκτρολόγιο συνδυάζει αστραπιαία απόκριση, βελτιωμένη ακρίβεια αλλά και κορυφαίο οπίσθιο φωτισμό RGB, σε μια σχεδίαση που έχει στόχο τη υψηλή απόδοση. Σχολιάζοντάς το, ο Andy Dinh, ιδιοκτήτης της επαγγελματικής ομάδας gamers Team Solomid, δήλωσε “Οι παίκτες μου λατρεύουν τους νέους διακόπτες, είναι ενθουσιασμένοι μαζί τους και όλη η ομάδα τους χρησιμοποιεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends”.

Ταχύτητα, απόκριση, αντοχή
Οι νέοι μηχανικοί διακόπτες Romer-G διατίθενται αποκλειστικά με το Orion Spark και δεν μπορούμε να τους βρούμε σε κανένα άλλο πληκτρολόγιο. Η ενεργοποίησή τους γίνεται με βάθος πατήματος 1,5 χιλιοστό, οπότε ένας διακόπτης Romer-G αποκρίνεται έως και 25% ταχύτερα στο πάτημα από ότι άλλοι ανταγωνιστικοί μηχανικοί διακόπτες. Η αντοχή τους φθάνει τα 70 εκατομμύρια πατήματα – δηλαδή έως και 40% περισσότερο από ότι προσφέρεται σήμερα στην αγορά, κάτι που βελτιώνει και την συνολική αντοχή του πληκτρολογίου στη φθορά από την έντονη χρήση στο gaming.

Έξυπνος φωτισμός RGB
Ο οπίσθιος φωτισμός του Orion Spark μπορεί να ρυθμιστεί αυτόνομα σε κάθε πλήκτρο, μέσω μιας παλέτας 16,8 εκατομμυρίων χρωμάτων. Μπορείτε να διαλέξει διαφορετικό χρώμα για πλήκτρα που αντιστοιχούν σε ειδικές εντολές, να αλλάξετε τον φωτισμό ώστε να ταιριάζει με το χώρο σας, ή να επιλέξετε ένα διαφορετικό σετ χρωμάτων ανάλογα το παιχνίδι. Ο φωτισμός κάθε πλήκτρου είναι τοποθετημένος στο κέντρο του μέσω υψηλής ακριβείας οπτικών στοιχείων, που διασφαλίζουν ότι κάθε πλήκτρο, με το αναγραφόμενο γράμμα ή σύμβολο, φωτίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Ενσωματωμένο Arx Control
Το Arx Control είναι μια νέα εφαρμογή από τον τομέα gaming της εταιρίας, η οποία συνεργάζεται με το gaming λογισμικό της ώστε να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών στο κινητό μας, όπως δεδομένα του παιχνιδιού, κρίσιμα στατιστικά της απόδοσης μας αλλά και δυνατότητα ελέγχου multimedia αρχείων. Χρησιμοποιώντας το πακέτο ανάπτυξης λογισμικού (SDK) για το Arx Control, οι developers μπορούν να δημιουργήσουν applets, που θα ενημερώνουν το κινητό μας με εξειδικευμένο περιεχόμενο, ανάλογα το παιχνίδι τους. Ηδη, μεγάλες εταιρίες, όπως η Valve, έχουν στα χέρια τους την αρχική έκδοση του SDK και μελετούν την ενσωμάτωσή του με την πλατφόρμα Steam και τα πολύ δημοφιλή παιχνίδια της.

Όσο για το πληκτρολόγιο, αυτό διαθέτει μια συρταρωτή υποδοχή που μπορεί να στηρίξει κανείς επάνω της τις περισσότερες φορητές συσκευές με λογισμικό iOS και Android ώστε ο χρήστης να έχετε άμεση και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα του Arx Control.

Εννέα προγραμματιζόμενα πλήκτρα
Μπορείτε να ρυθμίσει το πληκτρολόγιο ανάλογα με το αγαπημένο σας παιχνίδι, αξιοποιώντας τα 9 προγραμματιζόμενα πλήκτρα-G, στα οποία μπορεί να αντιστοιχίσει λειτουργίες και πολύπλοκα macros για άμεση πρόσβαση. Το Orion Spark υποστηρίζει συνολικά 27 εντολές, (σε 3 ομάδες των 9) για μεγαλύτερη άνεση, ενώ ο προγραμματισμός των πλήκτρων είναι πολύ εύκολος μέσω του gaming λογισμικού της Logitech.

Τιμή και διαθεσιμότητα
To πληκτρολόγιο Orion Spark αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε Ευρώπη και ΗΠΑ από τον Νοέμβριο, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €179,99.

Συζητήστε μαζί μας για τα αγαπημένα σας περιφερειακά στο forum.


Πηγή: GameWorld.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 19:38