Η Ubisoft έχει ανάγει τα τελευταία χρόνια το Assassin’s Creed ως το “βαρύ πυροβολικό” της, αφού της αποφέρει εκατομμύρια πωλήσεις και ισάριθμους fans, ενώ την έχει αναγκάσει να κυκλοφορεί μία έκδοση κάθε χρόνο.

Το Assassin’s Creed 4: Black Flag είναι το νεότερο sequel της σειράς, το οποίο μας επιστρέφει στην εποχή των πειρατών και μας βάζει στη διαδικασία να ζήσουμε μεγάλες ναυμαχίες μιας άλλης εποχής. Στο επερχόμενο Freedom Cry DLC, πρωταγωνιστής θα είναι αυτή τη φορά ο Adewale, ο οποίος θα μάχεται ενάντια στη σκλαβιά της εποχής. Για το DLC η Ubisoft δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το κόστος, ενώ αναμένεται να προσθέσει 4 ώρες επιπλέον gameplay. Στο GameWorld είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Pierre Leroux, game designer του παιχνιδιού, για τις νέες αλλαγές που αναμένονται καθώς φυσικά (το σημαντικότερο όλων) το νέο περιεχόμενο που μας ετοιμάζουν οι developers της γαλλικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

GameWorld: Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να αναπτύξετε ένα DLC σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Pierre Leroux: Από τη στιγμή που σκεφτήκαμε το σενάριο του DLC, γνωρίζαμε ότι είχαμε ελάχιστο χρόνο μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας του Assassin’s Creed 4. Δεν έχουμε πολλά DLC τα οποία να αντικατοπτρίζουν αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Αντίθετα στο Freedom Cry θα δείτε μια νέα πόλη, έναν νέο δολοφόνο και νέα όπλα. Η παραγωγή του ήταν μικρή, αλλά η πρόκληση του να δημιουργήσουμε ένα DLC ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του Assassin’s Creed 4 ήταν μεγάλη. Φτιάξαμε νέους μηχανισμούς σε ένα μισοτελειωμένο παιχνίδι, ενώ τα DLC στηρίζονται σε ήδη τελειωμένες game engines. Μας βοήθησαν δύο πράγματα. Πρώτον, επειδή φτιάξαμε ένα νέο νησί κι έναν νέο χαρακτήρα, είχαμε πολύ ελευθερία στο δημιουργικό κομμάτι. Δεύτερον, το Black Flag ήταν ήδη σε τελικό στάδιο όταν αρχίσαμε να αναπτύσσουμε το DLC, οπότε μπορέσαμε και προλάβαμε τα deadlines μας.

GW: Στο Assassins Creed 4: Black Flag, ένας πειρατής γίνεται δολοφόνος λόγω της νοσταλγίας του για τον πλούτο. Απ’ την άλλη, τώρα θα δούμε σκλάβους να γίνονται δολοφόνοι. Πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τον Adewale;
PL: Ο Adewale είναι ήδη δολοφόνος για 15 χρόνια όταν τον παρουσιάζουμε στο Freedom Cry. Το πως έφτασε ως εκεί είναι ένα βασικό σημείο της ιστορίας του Assassin’s Creed IV: Black FLag. Στο Freedom Cry υπάρχει ένας έμπειρος δολοφόνος που βρήκε ηρεμία και πλούτο στην πίστη του. Όταν φτάνει στο Saint Domingue, επιστρέφει στις παλιές συνήθειες που έμαθε ως πειρατής, αντιμετωπίζοντας τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, όταν ήταν σκλάβος. Θα πρέπει να συμβιβαστεί με την αφοσίωσή του στην Αδελφότητα ανακαλύπτοντας ξανά το καθήκον του απέναντι στους σκλάβους και τους πολεμιστές με τους οποίους έζησε στο παρελθόν. Δανείζοντας τις ικανότητές του στον στόχο των ανθρώπων για ανεξαρτησία, θα μπορέσει άραγε να υπηρετήσει και τους δύο ταυτόχρονα; Μπορεί ένας μοναχικός δολοφόνος να χωρέσει σε μια οργάνωση όπως οι Maroon Warriors ή θα κάνει αλλαγές στη ζωή του; Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν στο Freedom Cry.

Ο Adewale και το πλήρωμά του θα αναζητήσουν για πλοία σκλάβων. Θα θελήσουν να εξοντώσουν όσους τους κρατούν ομήρους και να ελευθερώσουν τους αντίστοιχους σκλάβους. Όσο η αντίσταση προχωρά, τόσο καλύτερα πλοία σκλάβων θα προσεγγίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

GW: Ποια νέα όπλα θα δούμε στο DLC;
PL: Θα σας προσφέρουμε δύο νέα όπλα. Το machete (μαχαίρα) και το Blunderbuss (παλιό τυφέκιο της εποχής). Το δεύτερο μπορεί να ξεκάνει μια ολόκληρη ομάδα εχθρών με τη μία και κάνει reload πιο γρήγορα από τα όπλα του Assassin’s Creed IV: Black Flag. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα επιλογής όπλου σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα εχθρικό προς τον Adewale, ειδικά αν σκεφτούμε το χρώμα του. Πάντως το machete ταιριάζει με το στυλ του και δείχνει ως ο πιο επιβλητικός Assassin που είχαμε ποτέ.

GW: Σχετικά με το Assassin’s Creed IV τώρα. Οι περισσότερες μάχες γίνονται στους ωκεανούς και τα πλοία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο gameplay. Σκοπεύετε να μας δώσετε περισσότερα legendary ships;
PL: Στη θάλασσα ο Adewale θα συνεχίσει την αποστολή του να ελευθερώσει ανθρώπους που υπερασπίζεται. Στο τιμόνι ενός νέου πλοίου, το πλήρωμά του θα αποτελείται από Maroon fighters τους οποίους θα απελευθερώσει κατά την διάρκεια της περιπέτειάς του. Μαζί θα αναζητήσουν για πλοία σκλάβων, θα θελήσουν να εξοντώσουν όσους τους κρατούν ομήρους και να ελευθερώσουν τους αντίστοιχους σκλάβους. Όσο η αντίσταση προχωρά, τόσο καλύτερα πλοία σκλάβων θα προσεγγίζετε, κάτι που σημαίνει επικές ναυμαχίες μέχρι το τέλος της περιπέτειάς σας.

GW: Σκοπεύετε να μας παρουσιάσετε ιστορικά γεγονότα σκλαβιάς του 18ου αιώνα στην Αϊτή; Η κάτι σχετικά με την επανάσταση των σκλάβων της εποχής;
PL: Η ιστορία στο Freedom Cry έχει να κάνει με τον αγώνα ενάντια στη συστηματική δουλεία και καταπίεση. Η νομοθεσία σχετικά με την σκλαβιά στις Γαλλικές αποικίες (όπως ο Άγιος Δομίνικος) του 18ου αιώνα ήταν αρκετά βάναυση και υπέστη τροποποιήσεις ώστε να ελέγχονται μεγάλοι πληθυσμοί έγχρωμων όσο αυξανόντουσαν. Σε μερικές περιπτώσεις είχαμε υπεράριθμους πληθυσμούς ενάντια στους Γάλλους αποίκους, σε ποσοστό τουλάχιστον 5 προς 1. Στο Freedom Cry, πέρα από το να ακολουθείτε το δρόμο της ιστορίας, θα κληθείτε θα αλληλεπιδράσετε με την αδικία συστηματικά, σε τέτοιο βάθος που δεν έχετε ξαναδεί στο παρελθόν σε video game.

GW: Ο Adewale θα έχει σούπερ δυνάμεις όπως ο Connor;
PL: Στο Freedom Cry δεν είχαμε ως σκεπτικό να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική πραγματικότητα όπως κάναμε και με το Assassin’s Creed 3: The Tyranny of King Washington DLC. Στόχος μας ήταν να προβάλλουμε το προφίλ μιας ιστορικής πραγματικότητας. Κατ’ επέκταση ο Adewale δεν θα έχει σούπερ δυνάμεις αλλά νέα όπλα και εργαλεία, τα οποία, όπως θα δείτε στην πράξη, δεν θα πρέπει να τα υποτιμούμε.

GW: Σχετικά με την οικογένεια του Adewale; Θα τον δούμε να γνωρίζει μέλη της οικογένειάς του και να τα στρατολογεί για να τον βοηθήσουν στη μάχη;
PL: Καλύτερα να μην σου δώσω τόσες πολλές πληροφορίες για την ιστορία, ώστε να μην κάνουμε spoiler. Μπορώ να σου πω όμως ότι ο Adewale θα αντιμετωπίσει το παρελθόν του σε πολλές περιπτώσεις, μέσα από τις περιπέτειες στο Assassin’s Creed 4: Black Flag – Freedom Cry.

GW: Θα υπάρξει πρωταγωνιστής γένους θηλυκού στα επόμενα Assassin’s Creed;
PL: Μέχρι στιγμής θα αρκεστούμε στην Aveline η οποία προσφέρεται στο Assassin’s Creed 4: Black Flag σε συγκεκριμένες αποστολές, ως αποκλειστικό περιεχόμενο για τους κατόχους PlayStation 3 και PlayStation 4. Το μέλλον θα δείξει.

Διαβάστε το review του Assassin’s Creed IV: Black Flag από το GameWorld. Το Freedom Cry DLC κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου για Xbox 360 και Xbox One, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου θα λανσαριστεί η έκδοση για PS3 και PS4. Όσοι έχετε αποκτήσει το season pass (κόστους 20 ευρώ) θα το κατεβάσετε δωρεάν. Για PC και Wii U δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Το Assassin’s Creed IV βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα games στην ψηφοφορία για το Game of the Year 2013, όπου ψηφίζετε και κερδίζετε δώρο ένα PS4 από τα Seven Spots και δεκάδες ακόμη games.

Συντάκτης: christiana@gameworld.gr (Χριστιάνα Θάνου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης