Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια κονσόλα να μετατρέπεται σε κάτι πιο… φορητό, καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει μεταξύ άλλων mods των PSone, Nintendo 64 και Sega Dreamcast, τα οποία έχουν πάρει την μορφή φορητών κονσολών. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε το παράτολμο σχέδιο να μετατρέψει ένα Xbox One σε κάτι που θυμίζει laptop.

O Eddie Zarick στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το Xbox 360, με το οποίο δημιούργησε τα δικά του μοναδικά laptops-κονσόλες. Αυτή τη φορά σειρά παίρνει η νεότερη κονσόλα της Microsoft, με το Xbook One, ένα φορητό laptop που στην καρδιά του οποίου χτυπάει ένα Xbox One. Ο ταλαντούχος hardware modder πήρε ένα Xbox One, το έκανε… βίδες και έφτιαξε τα εξωτερικά μέρη της συσκευής με την βοήθεια ενός 3D printer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη του Xbook One είναι μια 22άρα LED LCD με ανάλυση 1080p και το μηχάνημα μπορεί να δουλέψει είτε αυτόνομα ως φορητή κονσόλα, είτε συνδέοντας το σε μια τηλεόραση μέσω της θύρας HDMI. Δεν αναφέρεται αν διαθέτει τη δική του μπαταρία, όπως τα συμβατικά laptops ή αν χρειάζεται να το έχετε συνδεδεμένο στο ρεύμα συνεχώς.

Το Xbook One κοστίζει 1500 δολάρια στην έκδοση με το Kinect, 1400 δολάρια χωρίς τον αισθητήρα της κονσόλας και 1.100 δολάρια αν δώσετε την δική σας κονσόλα για να σας την φτιάξει. Ο Ed αναφέρει ότι χρειάζεται από δύο έως τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσει ένα Xbook One. Με λίγα παραπάνω χρήματα, μπορείτε να ζητήσετε να ντύσει την συσκευή με τα γραφικά που επιθυμείτε, αλλάζοντας την εξωτερική της εμφάνιση. Ο Eddie αναφέρει επίσης ότι δεν έχει τροποποιήσει την κονσόλα με κάποιο τρόπο, οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κανονικά και να συνδέεστε στο Xbox Live.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Xbox One και συζητήστε τις στο Xbox forum του GameWorld. Μπορείτε να παραγγείλετε το δικό σας Xbook One μέσω του blog του Eddie Zarick.

Πώς σας φαίνεται το Xbook One; Θα αγοράζατε μια τέτοια συσκευή;

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης