Σημεία σύγκλισης για τα εργασιακά θα αναζητήσουν ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, κατά τη δεύτερη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, που έχει προγραμματισθεί για αύριο, στις 11.00 το πρωί, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, μετά από πρόσκληση τού ΣΕΒ.

Στην πρόσκληση που απηύθυνε προς τους κοινωνικούς εταίρους ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφέρεται στην ανάγκη «να εξεταστεί η κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί και να ξεκαθαρίσουν όλες οι θέσεις» και σημειώνει ότι «μετά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και εν όψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων τής κυβέρνησης με την τρόικα, οι προθεσμίες εξαντλούνται και οι ευθύνες των κοινωνικών εταίρων μεγαλώνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την προηγούμενη συνάντηση οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, είχαν συμφωνήσει στην ανάγκη της μείωσης τού μη μισθολογικού κόστους, στην προστασία του βασικού μισθού, τού 13ου και 14ου μισθού και στη διατήρηση της παρούσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τη λήξη της, στο τέλος του 2012, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του 2,6%.

Παράλληλα, όμως, αποδέχθηκαν μια διευρυμένη ατζέντα θεμάτων, στην οποία περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη μείωση του κόστους εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε αυτή τη βάση, τα επιστημονικά ινστιτούτα των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ ανέλαβαν να μελετήσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν την επιστημονική βάση, στην οποία θα μπορούσε να στηριχθεί μια στρατηγική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης