Ένα μνημείο πάνω στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών συμφοιτητών τους που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 28 Φεβρουαρίου μέσα στις στραπατσαρισμένες από την σύγκρουση των δυο τρένων λαμαρίνες των βαγονιών στήθηκε από τους φοιτητές στο ΑΠΘ έξω από το κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων του πανεπιστημίου έκαναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τονίζοντας ότι «δύο μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη οι συμφοιτητές σας δεν σας ξεχνάμε!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε το δρομολόγιο της από την Αθήνα συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους εκ των οποίων οι 13 ήταν νέα παιδιά φοιτητές των ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΔΙΠΑΕ.

Σημειώνεται ότι στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκαν και συγγενείς των αδικοχαμένων φοιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οργή μας και η θλίψη μας εκφράστηκαν μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις», αναφέρουν οι φοιτητές επισημαίνονται παράλληλα ότι «καταφέραμε να γίνουμε η φωνή των νεκρών και κάναμε ξεκάθαρο πως το δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα».

 

 

Πηγή: voria.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης