Κάτοικοι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη καταγγέλλουν στο zougla.gr την «προκλητική αποφυγή εφαρμογής του νόμου από πλευράς  των αρμοδίων  κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών» σε υπόθεση κατεδάφισης παράνομου μώλου, εντός του χώρου μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου. 

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, δια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Λασιθίου δεσμεύτηκε εγγράφως  ότι θα συντάξει πρωτόκολλο κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης αυθαίρετου κυματοθραύστη μήκους 54 μέτρων, σε εκτέλεση της 759/2017 απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, Έ τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Δ/νση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού) και στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου. Η απόφαση όμως δεν έχει εφαρμοστεί.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει πολλοί κάτοικοι του Αγίου Νικολάου που ζητούσαν την κατεδάφιση του παράνομου  μώλου που κατασκευάστηκε ως  αυθαίρετη προέκταση ήδη υπάρχοντος παλαιού, σε μια περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας και κάλλους.  Το ΣτΕ τους δικαίωσε και η  Κτηματική Υπηρεσία ανέλαβε τα περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αρμόδιες Αρχές, μεταξύ των οποίων το Λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η  ίδια η κτηματική Υπηρεσία του Λασιθίου που δεσμεύτηκε για την κατεδάφιση  και τέλος το Υπουργείο Τουρισμού στην Αθήνα, δεν προχωρούν έκτοτε σε καμία ενέργεια. 

Οι κάτοικοι στρέφονται πλέον σε εισαγγελείς, οι οποίοι θα κληθούν να ερευνήσουν τυχόν παραβάσεις καθήκοντος ή άλλες μη νόμιμες ενέργειες κρατικών λειτουργών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης