Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το δεύτερο κρούσμα υπερχλωρίωσης πισίνας του εθνικού κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, που είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστούν χθες στο νοσοκομείο πέντε παιδιά, ηλικίας από 5 έως 7 ετών, με συμπτώματα δυσφορίας.

Πρόκειται για την μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου, η οποία είχε κλείσει την περασμένη εβδομάδα, μετά από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων οι οποίες είχαν εντοπίσει μύκητες και κολοβακτηρίδια. Η πισίνα άνοιξε και πάλι την Μ. Δευτέρα, για 48 ώρες, αλλά «σφραγίστηκε» ξανά χθες, μετά το νέο περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν λίγο μετά τις 17:30 χθες όταν κάποια παιδιά ενημέρωσαν τους προπονητές και τους συνοδούς τους ότι δεν αισθάνονται καλά και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Άμεσα διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να παραμείνουν για 24ωρες για νοσηλεία, αν και η κατάστασή τους δεν εμπνέει κίνδυνο.

Η αστυνομία σφράγισε την μικρή πισίνα, έγιναν νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από το νερό της και τα δείγματα εστάλησαν για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ συνελήφθη και ο υπεύθυνος της πισίνας. Ταυτόχρονα παραγγέλθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, αλλά και εάν λειτουργεί σωστά το μηχάνημα που τροφοδοτεί την πισίνα με χλώριο.

Όπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση των ηλεκτρονικών στοιχείων, η μικρή πισίνα έχει υπερχλωριωθεί μέχρι σήμερα 14 φορές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης