Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παραγωγής του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, συγκεντρώνοντας τα χειροκροτήματα των δεκάδων παρευρισκόμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος, το οποίο δίδεται για πρώτη φορά στην ιστορία του πανεπιστημίου, και όπως είπε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, καθηγητής Άγγελος Κότιος: «η διάκριση αυτή συνιστά ελαχίστη ένδειξη τιμής για όσα προσέφερε ο τιμώμενος, ως διακεκριμένος καθηγητής της νομικής, στην προώθηση των υποθέσεων του τόπου και των ελληνικών πανεπιστημίων ως δημόσιος άντρας και πολιτικός δρων, στην κοινωνικοπολιτική σταθερότητα, στην εθνική ομοψυχία και στην λειτουργία της δημοκρατίας, ως ο ανώτατος πολιτειακός θεσμός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του μίλησε για τα αισθήματα «ξεχωριστής τιμής», που ένιωσε με την παρουσία του στην εκδήλωση. «Για εκείνον που ανήκει πραγματικά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αυτή η ιδιότητα δεν τον εγκαταλείπει ποτέ.
Γιατί είναι η ιδιότητα εκείνη, που σου δίνει τη δυνατότητα να αισθάνεσαι, αν αξίζει, αυτό που επιστημονικά έκανες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα για εμάς που ασχοληθήκαμε με τον χώρο της πολιτικής.
Η ακαδημαϊκή ιδιότητα, εκείνη που αξίζει τον κόπο, εκείνη που δεν την εγκατέλειψες ποτέ, είναι αυτή που σου δίνει το μεγαλύτερο όπλο για να μην αισθάνεσαι αιχμάλωτος της πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Πνευστών, του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης