Έκλεβαν μηχανάκια και πωλούσαν τα ανταλλακτικά τους

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 18:29
Έκλεβαν μηχανάκια και πωλούσαν τα ανταλλακτικά τους
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Περιστερίου, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, τρεις Έλληνες, ηλικίας 23, 26 και 27 ετών, ενώ επιχειρούσαν να πωλήσουν κλεμμένα ανταλλακτικά δικύκλου σε έναν επίσης Έλληνα, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω ιστοσελίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του 2014 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 27χρονος εντόπιζαν δίκυκλα, τα ανταλλακτικά των οποίων είχαν ζήτηση στην αγορά και κατά τις βραδινές ώρες κυρίως αφαιρούσαν ολόκληρα τα οχήματα ή τμήματα αυτών. Στη συνέχεια, ο 23χρονος συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για την αποσυναρμολόγηση των δικύκλων, τη φύλαξη των κλοπιμαίων - ανταλλακτικών τους και την ανάρτηση αγγελιών πώλησής τους. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι στιγμής έχουν διαπράξει πέντε κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων (εξατμίσεις, σέλες, κράνη, ψυγεία, αναρτήσεις, ανεμοθώρακες κ.ά.)
- πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τροχοί, κόπτες κ.λπ.)
- μία σιδερογροθιά
- τρεις ξύλινες ράβδοι
- δύο κουκούλες τύπου full face και διάφορα ζευγάρια γάντια.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δίκυκλα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 18:29